Szczerze gratuluję!Mirosław F. wrote: Mon Feb 02, 2026 7:47 am Wybrane osoby proszę o przesłanie adresu oraz numeru telefonu do wysyłki![]()
Gang
Hektorek
djalex
bono122b
KrzysztofS
ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW SBW-02 :)
Ale dobra wiadomość na początek dnia.Mirosław F. wrote: Mon Feb 02, 2026 7:47 am Wybrane osoby proszę o przesłanie adresu oraz numeru telefonu do wysyłki![]()
Gang
Hektorek
djalex
bono122b
KrzysztofS
Poszła wiadomość prywatną.
Dziękuję
-
Pawel.g
Chętny na testy! Instalacje smat home na supli!
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
- zmiana ESP8266 na ESP32
- pełne zabezpieczenie i szyfrowanie flasha (nie da się domowym sposobem odczytać np. hasła do Wi-Fi)
- strona konfiguracyjna na https (zamiast http) z hasłem dostępowym do konfiguracji
- możliwość sprawdzania czy są aktualizacje i możliwość aktualizacji softu z poziomu guzika w Cloud
- możliwość resetu do ustawień fabrycznych z poziomu Clouda
- lokalne MQTT (dla Home Assistant)
- lokalne wejścia IN mogą działać także jako przyciski otwierające bramę/furtkę
- wyzwalacze akcji na przyciskach podłączonych do IN
- przekaźniki można ustawić także jako: włącznik zasilania, włącznik światła, automat schodowy
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
TomaszKowalski
Bardzo chętnie przetestuje ponieważ mój SBW-02 właśnie się popsuł nie zawsze działa a potrzebuje do obsługi siłowników faac i furtki będzie mi bardzo miło.
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Osoby do testów zostały już wybrane.TomaszKowalski wrote: Wed Feb 04, 2026 5:44 pm Bardzo chętnie przetestuje ponieważ mój SBW-02 właśnie się popsuł nie zawsze działa a potrzebuje do obsługi siłowników faac i furtki będzie mi bardzo miło.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Z tym zepsuciem możemy pomóc. Najlepiej wrzuć post w dziale sbw-02, opisz co się dzieje i co sprawdziłeś.TomaszKowalski wrote: Wed Feb 04, 2026 5:44 pm Bardzo chętnie przetestuje ponieważ mój SBW-02 właśnie się popsuł nie zawsze działa a potrzebuje do obsługi siłowników faac i furtki będzie mi bardzo miło.
Problem może być w SBW, ale może być też w innych rzeczach.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Przesyłka dotarła. Montaż dopiero w przyszłym tygodniu. Mam już oczywiście niejedno urządzenie z Zamela w tym SBW-02 w wersji pierwszej. Wydaje mi się, że ta nowa, ze zmienionym mikrokontrolerem i dodanymi funkcjonalnościami powinna mieć odzwierciedlenie w postaci informacji na obudowie a niestety takowej nie ma i niczym się one nie różnią. Nie znam również "technologii" nanoszenie opisu, ale jak w każdym module Zamela w zielonej obudowie jest ona mało czytelna, za mały kontrast - produkty konkurencyjnej rodzimej firmy są znacznie lepsze pod tym względem. Tak, wiem, normalnie moduły te nie są widoczne, schowane w wszelkiej maści puszkach i obudowach i jest to raczej mało ważna kwestia natury estetycznej ale dla niektórych mogąca robić niedobre, pierwsze wrażenie, szczególnie dla tych, dla których to będzie pierwszy kontakt z produktem Zamela z Suplą na pokładzie.