MEW-02 ETH powiadomienia push
-
Smrek
Działa. Dziękuję
Został mały szczegół. Teraz jak wyłączą napięcie dostaje powiadomienie"Brak zasilania z sieci" i jak załączą to dostaje drugie powiadomienie tej samej treści. Idzie to zmienić by przychodziło jedno, pierwsze powiadomienie? Albo drugie ale innej treści, np włączyli prąd.
Został mały szczegół. Teraz jak wyłączą napięcie dostaje powiadomienie"Brak zasilania z sieci" i jak załączą to dostaje drugie powiadomienie tej samej treści. Idzie to zmienić by przychodziło jedno, pierwsze powiadomienie? Albo drugie ale innej treści, np włączyli prąd.
-
Smrek
Nie bardzo wiem jak ustawić dwie reakcje. Mam coś takiego jak w załączonym zrzucie.
Testuje różne możliwości ale zużywam szybko limit powiadomień:(
Testuje różne możliwości ale zużywam szybko limit powiadomień:(
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Smrek
Nie wiem czy coś źle robię, ale w nie mam nigdzie przycisku "dodaj reakcję"
W liczniku energii jest taki przycisk a w RNW-01 nigdzie nie widzę.
Wersja oprogramowania 2.8.62, nie mam też przycisku"Sprawdź aktualizację" w zakładce Urządzenie
W liczniku energii jest taki przycisk a w RNW-01 nigdzie nie widzę.
Wersja oprogramowania 2.8.62, nie mam też przycisku"Sprawdź aktualizację" w zakładce Urządzenie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Smrek
Ale ja nie steruję żadnym urządzeniem.
Przy braku zasilania mam dostać tylko powiadomienie, że wyłączyli prąd.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ustaw wyzwalacz akcji, ale na zdarzenie "włączenie", a nie na wciśnięcie 1x.Smrek wrote: Wed Feb 04, 2026 6:09 am Ale ja nie steruję żadnym urządzeniem.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Smrek
Dziękuję za odpowiedzi.
Przez przypadek rozmawiałem z kolegą o Supli i okazało się, że też ma Suple i kilka elementów oraz, że leży u niego nie używany ROW-02:)
Więc odkupiłem po kosztach:)
Więc mam RNW-01 oraz ROW-02.
Założenie. Brak napięcia w sieci, włącza się UPS, stycznik poda sygnał na przycisk RNW, który poda sygnał na ROW, który załączy mi lampkę sygnalizacyjną w szafie kontrolnej. Ja dostaje powiadomienie "Brak zasilania z sieci"
Włączają prąd dostaje powiadomienie "Włączyli prąd" lampka kontrolna gaśnie.
Tylko jestem nowy w Supli i nie wiem jak to poustawiać na stronie By RNW sterował ROW.
Dlatego bardzo proszę o opis, co zrobić i jak poustawiać w Supli by działało jak w założeniu.
Pozdrawiam
Marcin
Przez przypadek rozmawiałem z kolegą o Supli i okazało się, że też ma Suple i kilka elementów oraz, że leży u niego nie używany ROW-02:)
Więc odkupiłem po kosztach:)
Więc mam RNW-01 oraz ROW-02.
Założenie. Brak napięcia w sieci, włącza się UPS, stycznik poda sygnał na przycisk RNW, który poda sygnał na ROW, który załączy mi lampkę sygnalizacyjną w szafie kontrolnej. Ja dostaje powiadomienie "Brak zasilania z sieci"
Włączają prąd dostaje powiadomienie "Włączyli prąd" lampka kontrolna gaśnie.
Tylko jestem nowy w Supli i nie wiem jak to poustawiać na stronie By RNW sterował ROW.
Dlatego bardzo proszę o opis, co zrobić i jak poustawiać w Supli by działało jak w założeniu.
Pozdrawiam
Marcin