Nie masz za co, to ja dziekuję bardzo za zajęcie się błędem. Wydaje się działać ok ale po otwarciu czyli w punkcie START nadal pokazuje 100% zamknięcia, trzeba przesunąć przyciskiem zamknij na sekundę i z powrotem i wtedy jest 0%vajera wrote: Wed Feb 04, 2026 10:49 amPrzepraszam za zamieszanie - możesz sprawdzić wersję 1.4.5-04/02/26?bokk wrote: Wed Feb 04, 2026 7:47 am Troszkę to może potrwaćNie udało się zrobić downgrade przez ota i kabelkiem na 0x10000 to zrobiłem kopię bramki i wgrałem na nową z 1.3.20 ale niestety wszystkie ustawienia się rozjechały odnośnie kalibracji zasłon i tego co było na tej bramce produkcyjnej
. Teraz walczę z ustawieniami ale coś nie chcą się zapisać w urządzeniu tj. punkt start i stop. Jak tylko ogarnę temat to się odezwę
Edit.
Poszło szybciej niż myślałem z ustawieniami silnika. Na wersji 1.3.20 % pokazuje prawidłowo.
Edit.
Z punktu STOP (100%) do punktu START przyciskami pełnego otwarcia nie zmienia stanu. Po dojechaniu do punktu START wciąż wyświetla 100%, ale jak jadę przyciskami krokowymi po kawałku to pokazuje pośrednie % zamknięcia zmniejszające się