vajera wrote: Mon Feb 09, 2026 12:39 pmPytałem o to, to odpisałeś, że tak się nie dziejeLukiSpajder wrote: Mon Feb 09, 2026 12:25 pmUpdate ver. 1.4.12
Jest dobrzepo naciśnięciu przycisków z prawej roleta rusza i pokazuje aktualny stan otwierania ale ….
jeśli przeciągnę rolete na np.50 % to wskoczy ta wartość zadana, później aktualny stan - czy da się to jeszcze wytłumić
.
IMG_0421.jpeg
LukiSpajder wrote: Sun Feb 08, 2026 2:36 pmPo przeciągnięciu rolety w apce nie występują taka sytuacja , jestem poza domem jak wrócę to wyśle logivajera wrote: Sun Feb 08, 2026 8:59 am Nie ma czegoś takiego, jak 100% otwarcia albo 100% zamknięcia, jest tylko % położenie rolety w przedziale 0..100%.
W przypadku tej rolety wygląda to tak, że ona dostaje rozkaz z bramki (a ta z aplikacji Supla) "idź do 100%" i chyba najpierw wysła echo z tym 100% (jakby potwierdzenie odebrania polecenia) a dopiero później zaczyna zamykać i wtedy leci aktualna pozycja 5, 10, 25%...
Mogę spróbować zrobić coś takiego, że po wysłaniu polecenia idź do pozycji X, pierwsza odpowiedź z rolety jest ignorowana - ostatnie zmiany w kodzie, które powstały po realizacji keepalive/timeout dla głowic dosyć ułatwiają realizację takiego pomysłu, ale warto by sprawdzić, czy tak jest zawsze? Spróbuj może przeciągnąć palcem po wizualizacji, tak żeby przesunąć roletę np. do 30%, 50%, 80% i dla każdej z tych prób złap logi?
No właśnie tak się nie działo
A te logi co wysyłałem odpowiedzą może na tą zagadkę