Cześć, mam w domu 3 obwody ledów taśmy 12v o mocy 9W/m. Mam odcinki 5 metrów, 3 metry oraz 6 metrów.
Do każdego odcinka mam wyłącznik bistabilny. Chciałem podłączyć te taśmy led do supli żeby mieć możliwość wyłączania, włączania oraz najważniejsze ściemniania. Niestety mSLW-02 obsługuje kanały do 2A. Czy jesteście w stanie coś poradzić? Może jakiś sonoff po zmianie softu?
Ściemniacz do LED 12V
Stary temat i dotyczy SLW-01, ale wiedziałem, że gdzieś to już było narysowane
schemat podłączenia podobny. Zerknij sobie
viewtopic.php?p=28786#p28786
Piszesz co prawda o 3 kanałach, a na mSLW-02 są dostępne 4, więc wzmacniacz mógłby być też 4 kanałowy, ale nie jest to jednak koniecznie, jeśli 4 kanał zostawiasz luźny. Nie zmienia to jednak faktu, że przycisk do sterowania wszystkimi na raz musiałbyś wybrać jeden, bo jedno jest tylko wejście na sterowniku, ewentualnie podpiąć wszystkie pod to wejście równolegle. No ale jak są w jednej ramce to bez sensu. Lepiej też by było z uwagi na ściemnianie/rozjaśnianie dołożyć do tych bistabilnych sprężynki i zrobić z nich monostabilne.
P.S. Sterować z apki mógłbyś każdym kanałem niezależnie od pozostałych kanałów sterownika.
viewtopic.php?p=28786#p28786
Piszesz co prawda o 3 kanałach, a na mSLW-02 są dostępne 4, więc wzmacniacz mógłby być też 4 kanałowy, ale nie jest to jednak koniecznie, jeśli 4 kanał zostawiasz luźny. Nie zmienia to jednak faktu, że przycisk do sterowania wszystkimi na raz musiałbyś wybrać jeden, bo jedno jest tylko wejście na sterowniku, ewentualnie podpiąć wszystkie pod to wejście równolegle. No ale jak są w jednej ramce to bez sensu. Lepiej też by było z uwagi na ściemnianie/rozjaśnianie dołożyć do tych bistabilnych sprężynki i zrobić z nich monostabilne.
P.S. Sterować z apki mógłbyś każdym kanałem niezależnie od pozostałych kanałów sterownika.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
michal363
Dziękuję, tylko to jest taśma jedno kolorowa a nie RGB.
Wiem, ale nie ma to znaczenia. To że wzmacniacz jest do sterowania led RGB jest umowne. Równie dobrze mogło by być napisane 3xW. Wzmacniacz ma wzmacniać a nie odróżniać kolory. O kolorach nie ma pojęcia. Dlatego nie ma to znaczenia, że tak się nazywa 
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
michal363
A czy są jakieś alternatywne możliwości? Np coś przeprogramować? Np. Jakiś sonoff?
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Shelly rgbw - 4A/kanałmichal363 wrote: Wed Feb 11, 2026 10:24 am A czy są jakieś alternatywne możliwości? Np coś przeprogramować? Np. Jakiś sonoff?
YoMan
-
veeroos
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
A patrzyłeś może na projekt Łukasza? viewtopic.php?t=7523&hilit=Dimmer.
Ja pod tą płytkę napisałem soft, że masz albo 3x dimmer + 3 przyciski, lub 1x RGB. Napisz do autora może w swoich zasobach ma jeden układ zrobiony, jak nie będzie miał to napisz do mnie z jedną płytkę złożoną będę miał. Wydaje mi się że 4A spokojnie to pociągnie
Ja pod tą płytkę napisałem soft, że masz albo 3x dimmer + 3 przyciski, lub 1x RGB. Napisz do autora może w swoich zasobach ma jeden układ zrobiony, jak nie będzie miał to napisz do mnie z jedną płytkę złożoną będę miał. Wydaje mi się że 4A spokojnie to pociągnie
Zamel Mew-01, Zamel PEW-01, Zamel SBW-01, Zamel THW-01, Zamel SRW-01, Zamel mSLW-02, Auraton BOX + Indor Sensor, Airly Gate By Veeroos, Zigbee to Supla Gateway + sensors, Zamel SGW-01 and more
https://github.com/v33r005
https://github.com/v33r005