LEW 02 problem z trybem parowania
-
adams1692
Cześć. Mam problem z LEW 02. Urządzenie wprowadziłem w tryb parowania, ktorego nie jestem w stanie wyłączyć. Dioda miga szybko przez caly czas. Odłączyłem urzadzenie od zasilania, próbowałem zrobic reset do fabryki i nic to nie daje. Urządzenie nie jest wyszukiwane przez apkę abym mógł ją sparować. Macie jakieś pomysły co z tym zrobic?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Jeśli cały czas miga szybko, to jest w trybie parowania. Po resecie do fabryki, to jest domyślny tryb na większości urządzeń, w tym LEW-02.adams1692 wrote: Fri Feb 13, 2026 9:39 pm Cześć. Mam problem z LEW 02. Urządzenie wprowadziłem w tryb parowania, ktorego nie jestem w stanie wyłączyć. Dioda miga szybko przez caly czas. Odłączyłem urzadzenie od zasilania, próbowałem zrobic reset do fabryki i nic to nie daje. Urządzenie nie jest wyszukiwane przez apkę abym mógł ją sparować. Macie jakieś pomysły co z tym zrobic?
Jeśli apka nie znajduje, to połącz się bezpośrednio z wifi urządzenia i wejdź na http://192.168.4.1 i podaj tam dane
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
adams1692
Problem w tym że urządzenie nie rozgłasza sieci WiFiklew wrote: Fri Feb 13, 2026 9:54 pmJeśli cały czas miga szybko, to jest w trybie parowania. Po resecie do fabryki, to jest domyślny tryb na większości urządzeń, w tym LEW-02.adams1692 wrote: Fri Feb 13, 2026 9:39 pm Cześć. Mam problem z LEW 02. Urządzenie wprowadziłem w tryb parowania, ktorego nie jestem w stanie wyłączyć. Dioda miga szybko przez caly czas. Odłączyłem urzadzenie od zasilania, próbowałem zrobic reset do fabryki i nic to nie daje. Urządzenie nie jest wyszukiwane przez apkę abym mógł ją sparować. Macie jakieś pomysły co z tym zrobic?
Jeśli apka nie znajduje, to połącz się bezpośrednio z wifi urządzenia i wejdź na http://192.168.4.1 i podaj tam dane
-
adams1692
Jasne tutaj link do nagrania
https://files.fm/u/asd7sbq7uh
Zrobiłem fabrykę na 2 urządzeniach. Ani jedno ani drugie nie rozglasza sieci WiFi
-
klew
Nie jest to dobrze widoczne, ale wygląda jakby one nie migały w równym tempie (w trybie parowania powinny migać 0,3s/0,3s). Ale nie wygląda to też na typowy reset urządzeń, bo na tych układach tam prawie 1s schodzi zanim uruchomi się właściwy program, który obsługuje miganie diody.adams1692 wrote: Fri Feb 13, 2026 10:26 pmJasne tutaj link do nagrania
Zrobiłem fabrykę na 2 urządzeniach. Ani jedno ani drugie nie rozglasza sieci WiFi
A czemu je resetowałeś do ustawień fabrycznych? Coś się z nimi działo wcześniej?
Ja bym spróbował sprawdzić jeszcze na innym telefonie, czy też nie znajduje ich sieci Wi-Fi. Jeśli z innego telefonu też nic nie będzie widać, to skontaktuj się z Mirkiem z Zamela
-
adams1692
Może tak to wygląda na filmie ale wydaje mi się, że diody migają równoklew wrote: Fri Feb 13, 2026 11:25 pmNie jest to dobrze widoczne, ale wygląda jakby one nie migały w równym tempie (w trybie parowania powinny migać 0,3s/0,3s). Ale nie wygląda to też na typowy reset urządzeń, bo na tych układach tam prawie 1s schodzi zanim uruchomi się właściwy program, który obsługuje miganie diody.adams1692 wrote: Fri Feb 13, 2026 10:26 pmJasne tutaj link do nagrania
A czemu je resetowałeś do ustawień fabrycznych? Coś się z nimi działo wcześniej?
Ja bym spróbował sprawdzić jeszcze na innym telefonie, czy też nie znajduje ich sieci Wi-Fi. Jeśli z innego telefonu też nic nie będzie widać, to skontaktuj się z Mirkiem z Zamela
Zrobiłem reset ponieważ wczoraj oba urządzenia przestały łączyć się z siecią. Próbowałem najpierw robić reset prądowy, jedno z urządzeń połączyło się z siecią i bylo widoczne jako online ale po 5 minutach znowu umarło. Z drugim nie byłem w stanie połączyć się wcale. Próbowałem też wyszukać sieci na dwóch różnych telefonach i niestety nie ma sieci zamela. Zgodnie z Twoją wskazowką, piszę do Mirka. Dziękuję.
-
klew
Przy dwóch urządzeniach to jest skrajnie nieprawdopodobne, aby oba się zepsuły i to w ten sam sposób.
Problemy z siecią z reguły są spowodowane domowym routerem.
Dziwne jest że nie znajdujesz na telefonie sieci Wi-Fi z tych urządzeń.
Jeśli diody migają w równym tempie, to obstawiam że urządzenia jednak pracują poprawnie i problem jest gdzie indziej. Możliwie że coś robisz nieprawidłowo, ale z Twojego opisu nie mam pomysłu co może być nie tak.
Problemy z siecią z reguły są spowodowane domowym routerem.
Dziwne jest że nie znajdujesz na telefonie sieci Wi-Fi z tych urządzeń.
Jeśli diody migają w równym tempie, to obstawiam że urządzenia jednak pracują poprawnie i problem jest gdzie indziej. Możliwie że coś robisz nieprawidłowo, ale z Twojego opisu nie mam pomysłu co może być nie tak.
-
adams1692
Dziękuję za wskazówkę. Po oddaleniu urządzeń od siebie, zaczęły rozgłaszać WiFi. Nie wiem dlaczego tak sie stało, ale najważniejsze, że działa. Dziękuję za pomoc.Mirosław F. wrote: Sat Feb 14, 2026 9:16 am A zrób jeszcze taki mały test i zdejmij oba urządzenia z szyny i oddal je od siebie.