LEW 02 problem z trybem parowania

adams1692

Cześć. Mam problem z LEW 02. Urządzenie wprowadziłem w tryb parowania, ktorego nie jestem w stanie wyłączyć. Dioda miga szybko przez caly czas. Odłączyłem urzadzenie od zasilania, próbowałem zrobic reset do fabryki i nic to nie daje. Urządzenie nie jest wyszukiwane przez apkę abym mógł ją sparować. Macie jakieś pomysły co z tym zrobic?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

adams1692 wrote: Fri Feb 13, 2026 9:39 pm Cześć. Mam problem z LEW 02. Urządzenie wprowadziłem w tryb parowania, ktorego nie jestem w stanie wyłączyć. Dioda miga szybko przez caly czas. Odłączyłem urzadzenie od zasilania, próbowałem zrobic reset do fabryki i nic to nie daje. Urządzenie nie jest wyszukiwane przez apkę abym mógł ją sparować. Macie jakieś pomysły co z tym zrobic?
Jeśli cały czas miga szybko, to jest w trybie parowania. Po resecie do fabryki, to jest domyślny tryb na większości urządzeń, w tym LEW-02.
Jeśli apka nie znajduje, to połącz się bezpośrednio z wifi urządzenia i wejdź na http://192.168.4.1 i podaj tam dane
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
adams1692

klew wrote: Fri Feb 13, 2026 9:54 pm
adams1692 wrote: Fri Feb 13, 2026 9:39 pm Cześć. Mam problem z LEW 02. Urządzenie wprowadziłem w tryb parowania, ktorego nie jestem w stanie wyłączyć. Dioda miga szybko przez caly czas. Odłączyłem urzadzenie od zasilania, próbowałem zrobic reset do fabryki i nic to nie daje. Urządzenie nie jest wyszukiwane przez apkę abym mógł ją sparować. Macie jakieś pomysły co z tym zrobic?
Jeśli cały czas miga szybko, to jest w trybie parowania. Po resecie do fabryki, to jest domyślny tryb na większości urządzeń, w tym LEW-02.
Jeśli apka nie znajduje, to połącz się bezpośrednio z wifi urządzenia i wejdź na http://192.168.4.1 i podaj tam dane
Problem w tym że urządzenie nie rozgłasza sieci WiFi
klew

Możesz nagrać filmik pokazujący zachowanie diody statusowej?
adams1692

klew wrote: Fri Feb 13, 2026 10:14 pm Możesz nagrać filmik pokazujący zachowanie diody statusowej?
Jasne tutaj link do nagrania

https://files.fm/u/asd7sbq7uh

Zrobiłem fabrykę na 2 urządzeniach. Ani jedno ani drugie nie rozglasza sieci WiFi
klew

adams1692 wrote: Fri Feb 13, 2026 10:26 pm
klew wrote: Fri Feb 13, 2026 10:14 pm Możesz nagrać filmik pokazujący zachowanie diody statusowej?

Zrobiłem fabrykę na 2 urządzeniach. Ani jedno ani drugie nie rozglasza sieci WiFi
Nie jest to dobrze widoczne, ale wygląda jakby one nie migały w równym tempie (w trybie parowania powinny migać 0,3s/0,3s). Ale nie wygląda to też na typowy reset urządzeń, bo na tych układach tam prawie 1s schodzi zanim uruchomi się właściwy program, który obsługuje miganie diody.

A czemu je resetowałeś do ustawień fabrycznych? Coś się z nimi działo wcześniej?

Ja bym spróbował sprawdzić jeszcze na innym telefonie, czy też nie znajduje ich sieci Wi-Fi. Jeśli z innego telefonu też nic nie będzie widać, to skontaktuj się z Mirkiem z Zamela
adams1692

klew wrote: Fri Feb 13, 2026 11:25 pm
adams1692 wrote: Fri Feb 13, 2026 10:26 pm

Nie jest to dobrze widoczne, ale wygląda jakby one nie migały w równym tempie (w trybie parowania powinny migać 0,3s/0,3s). Ale nie wygląda to też na typowy reset urządzeń, bo na tych układach tam prawie 1s schodzi zanim uruchomi się właściwy program, który obsługuje miganie diody.

A czemu je resetowałeś do ustawień fabrycznych? Coś się z nimi działo wcześniej?

Ja bym spróbował sprawdzić jeszcze na innym telefonie, czy też nie znajduje ich sieci Wi-Fi. Jeśli z innego telefonu też nic nie będzie widać, to skontaktuj się z Mirkiem z Zamela
Może tak to wygląda na filmie ale wydaje mi się, że diody migają równo

Zrobiłem reset ponieważ wczoraj oba urządzenia przestały łączyć się z siecią. Próbowałem najpierw robić reset prądowy, jedno z urządzeń połączyło się z siecią i bylo widoczne jako online ale po 5 minutach znowu umarło. Z drugim nie byłem w stanie połączyć się wcale. Próbowałem też wyszukać sieci na dwóch różnych telefonach i niestety nie ma sieci zamela. Zgodnie z Twoją wskazowką, piszę do Mirka. Dziękuję.
klew

Przy dwóch urządzeniach to jest skrajnie nieprawdopodobne, aby oba się zepsuły i to w ten sam sposób.
Problemy z siecią z reguły są spowodowane domowym routerem.
Dziwne jest że nie znajdujesz na telefonie sieci Wi-Fi z tych urządzeń.
Jeśli diody migają w równym tempie, to obstawiam że urządzenia jednak pracują poprawnie i problem jest gdzie indziej. Możliwie że coś robisz nieprawidłowo, ale z Twojego opisu nie mam pomysłu co może być nie tak.
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

A zrób jeszcze taki mały test i zdejmij oba urządzenia z szyny i oddal je od siebie.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
adams1692

Mirosław F. wrote: Sat Feb 14, 2026 9:16 am A zrób jeszcze taki mały test i zdejmij oba urządzenia z szyny i oddal je od siebie.
Dziękuję za wskazówkę. Po oddaleniu urządzeń od siebie, zaczęły rozgłaszać WiFi. Nie wiem dlaczego tak sie stało, ale najważniejsze, że działa. Dziękuję za pomoc.

Return to “ZAMEL LEW-02”