Bramka WiFi/RF 433MHz RF BridgeR2

Jawsupla

Witam
czy ktoś może wskazać jak dodac pilot RF (sparować) do urządzenia jak w temacie - Bramka WiFi/RF 433MHz RF BridgeR2
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Jawsupla wrote: Tue Feb 10, 2026 8:08 pm Witam
czy ktoś może wskazać jak dodac pilot RF (sparować) do urządzenia jak w temacie - Bramka WiFi/RF 433MHz RF BridgeR2
Wybieramy: Ustawienia urządzenia -> Inne -> Kalibracja kodów Klikamy Odczytaj a następnie naciskamy przycisk na oryginalnym „pilocie” -> pojawi nam się kod wysyłany przez „pilota” -> zapisujemy

Jeżeli bramka ma być „pilotem” dla urządzeń:
Wybieramy: Ustawienia urządzenia -> Przekaźniki Klikamy na interesujący nas przekaźnik Wybieramy opcję Nadajnik po czym wpisujemy odczytane wcześniej dane: protokół, długość impulsu, długość kodu i następnie odczytany kod w odpowiedniej rubryce w zależności czy kod ma „otwierać” czy „zamykać” urządzenie Klikamy Zapisz Klikamy Restart

Jeżeli bramka na być odbiornikiem postępujemy analogicznie, tylko zaznaczamy Odbiornik zamiast Nadajnik
YoMan

Witam, dziękuję wszystko działa wg instrukcji :)
Jawsupla

Szkoda tylko że w supli nie ma opcji ustawienia przekaźnika imitującego jeden przycisk - naciśniecie jego byłoby równoznaczne z naciskaniem przycisku pilota. W supli widzę tylko opcje : WŁĄCZ--------WYŁĄCZ, a dobrze by było jakby pokazywał się jeden przycisk np -----WŁĄCZ-----
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Jawsupla wrote: Fri Feb 13, 2026 8:07 pm Szkoda tylko że w supli nie ma opcji ustawienia przekaźnika imitującego jeden przycisk - naciśniecie jego byłoby równoznaczne z naciskaniem przycisku pilota. W supli widzę tylko opcje : WŁĄCZ--------WYŁĄCZ, a dobrze by było jakby pokazywał się jeden przycisk np -----WŁĄCZ-----
Co dokładnie chcesz osiągnąć ? Jeśli używasz GG to tam też można wykorzystać AT które dla pilota sią dużo bardziej wygodniejsze :D
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Jawsupla

dzięki uwagę , słabo tłumaczę , wiec narysuje o co chodzi :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan

Supla nie ma takich kanałów. Jest automat schodowy który działa podobnie do twojego opisu. Spróbuj go ustawić w cloud
YoMan
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Jawsupla wrote: Sun Feb 15, 2026 6:35 pm dzięki uwagę , słabo tłumaczę , wiec narysuje o co chodzi :)
Ogólnie jeśli to jest GG to nie musisz tworzyć kanały na włącz i wyłącz, wystarczy z tego co pamietam zdefiniować dwa różne kody na włącz i wyłącz w GUI GG, tak samo chyba + i - można zrobić na jednym kanale ale wtedy zostanie ten niedosyt że będziesz miał opis akcji a aplikacji jako włącz i wyłącz.
Dawno nie robiłem nic z RF ale z tego co pamiętam tak to działa.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
YoMan

Popatrz na zdjecia. Kolega chce miec sterowanie +i - do webasto. Takim automatem kiedyś było sterowanie termostatu od elmaya ale nie jestem pewien czy to da sie zrealizować na GG z rf
YoMan

Dzięki za udział , do moich potrzeb wystarczyło przełączyć funkcje urządzenia na "otwieranie furtki" , może niezbyt to tłumaczyłem ale ostatecznie jest OK
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Ogólna dyskusja”