Aktualizacja 13/02/2026vajera wrote: Thu Feb 05, 2026 3:20 pm Chciałbym zgłosić błąd, który pojawił się już tutaj na forum, a którego doświadczyłem dzisiaj osobiście - niestety na bramce SALON (bez logów).
Otóż po aktualizacji do ostatniej wersji straciłem połączenie z dwoma czujnikami otwarcia Aqara P2, więc zacząłem od ponownego sparowania - najpierw jednego a później drugiego. Problem w tym, że po sparowaniu drugiego pierwszy przestał reagować w Supla. Zacząłem zagłębiać się w problem i ku mojemu zdziwienie odkryłem, że bramka ma łączność z czujnikiem (C&A), ale z jakiegoś powodu gubi się komunikat do Supla. Podejrzewam, że duże zmiany w okolicach wersji 1.3.0 mogły wprowadzić taki problem, więc będę szukał przyczyny.
Aktualizacja 09/02/2026
W wersji 1.4.12-09/02/26 naprawiono nieprawidłową współpracę z powyższymi czujnikami - konieczne jest ponowne sparowanie czujnika z flagą Force device to bind gateway again. UWAGA - nie usuwamy czujnika z GUI i z Cloud, wszystkie integracje i akcje zostają zachowane.
Przy tej okazji zmieniałem także definicje parowania i raportowania wielu innych czujników (w tym SNZB-02P, Xiaomi), więc jeżeli ktoś ma z nimi problem, to zapraszam do wypróbowania nowej wersji.
viewtopic.php?t=18188