sonoff Basic do napędu bramy

adam3773
Posty: 65
Rejestracja: pn maja 07, 2018 10:12 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska

wt cze 12, 2018 3:51 pm

Witam
Przeszukałem forum ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem. Czy istnieje jakiś sposób na sterowanie napędem bramy sonoffem Basic. Chodzi o to żeby sterować samym stykiem bez napięcia, chciałbym podpiąć go zamiast wył. dzwonkowego. Na zasadzie krótkiego impulsu 1 impuls brama się otwiera 1 impuls brama się zamyka. Takie wyjście jest dostępne w każdym napędzie. Jeżeli ten temat był to proszę o namiary i przepraszam za zaśmiecanie forum.
szym3k
Posty: 144
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

wt cze 12, 2018 3:54 pm

wpisz w wyszukiwarkę sonoff gate
adam3773
Posty: 65
Rejestracja: pn maja 07, 2018 10:12 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska

wt cze 12, 2018 4:47 pm

Dziękuję za pomoc. Proszę powiedzieć który soft wgrać nie potrzebuje czujnika otwarcia ale temperatury by się przydał. A i jeszcze pytanie 12 v podpinamy pod płytkę czy na zaciski wejście.
szym3k
Posty: 144
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

wt cze 12, 2018 6:00 pm

sonoff basic jest zasilany z 230v, więc nie rozumiem skąd to 12v, https://github.com/zchmielak/ESP8266/tr ... onoff/v2.0 tutaj masz wszystkie softy do basica, musisz wgrać ten z GATE i odpowiednim czujnikiem temp.
Gucio2607.
Posty: 433
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

wt cze 12, 2018 6:08 pm

I zmodyfikować płytkę bo sonoff ma na wyjściu 230V!!!!!!
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
adam3773
Posty: 65
Rejestracja: pn maja 07, 2018 10:12 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska

wt cze 12, 2018 7:32 pm

Rozumiem ale po modyfikacji płytki zasilam sonoff 230v a na wyjściu mam tylko styk ,dobrze rozumiem?
Gucio2607.
Posty: 433
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

wt cze 12, 2018 7:40 pm

Tak
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
adam3773
Posty: 65
Rejestracja: pn maja 07, 2018 10:12 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska

śr cze 13, 2018 7:51 pm

Super działa :)
adam3773
Posty: 65
Rejestracja: pn maja 07, 2018 10:12 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska

czw cze 14, 2018 1:37 pm

No i mam problem z podpięcie czujnika temperatury a właściwie to z brakiem pomiarów z niego. Soft sonoff gate -5-DS18B20 by@Zybi , podpinam go jak do zwykłego sonoff a patrząc od przycisku 1,4,5 pin kanał ustawiony na nr1 i brak pomiarów możecie coś doradzić.
Zybi
Posty: 1415
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw cze 14, 2018 1:41 pm

Podepnij tak jak pisze w readme.txt
ODPOWIEDZ