Witam.
Czy jest szansa aby dwa Boxy komunikowały się ze sobą ? Mam dwa Boxy (parter, piętro) które sterują dwoma listwami FCH i HM na parterze i piętrze i tutaj jeszcze nie ma problemu z zasięgiem i sterowaniem bo między FCH mam przewód dzięki czemu mogę sterować głowicami w rozdzielaczach. Problem pojawił się gdy zakupiłem FSV i 4 czujniki FS. Zawór i 3 czujniki są na dole i tutaj jest ok z zasięgiem niestety czujnik na górze ma problem aby połączyć sie z Boxem na dole i często jest off line . Jak bym go połączył z Boxem na górze rozwiązało by problem . Niestety skoro zawór jest sparowany z dolnym to nic mi to nie da.
Pozdrawiam
Dwa Boxy komunikacja
-
aras2
Dzięki za odpowiedź . Super jak by się udało to wprowadzić. Mimo wszystko z zasięgiem urządzeń Auratona na dwa piętra jest trochę słabo. Mam system zalaniowy Proxima radiowy (wersja z dużym zasięgiem ) i tutaj działa bez zarzutu w takich samych warunkach .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
mdi87
Czyli nie pokrywa raczej domu całego 2 piętra? Piszą o 30 metrach w domu to bardzo dużo, powinno mi pokryć cały dom i jeszcze trochę działki ale jak jest w realu?
-
cinas
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 7 times
Wszystko zależy do konstrukcji budynku , beton i stal skutecznie tłumią fale radiowemdi87 wrote: Sun Jun 21, 2026 7:44 am Czyli nie pokrywa raczej domu całego 2 piętra? Piszą o 30 metrach w domu to bardzo dużo, powinno mi pokryć cały dom i jeszcze trochę działki ale jak jest w realu?
-
mdi87
Rozumie, jednak oni podają 30m przy typowym budynku, no nie ważne, 30 metrow podają, mój budynek ma może max 15 na 15 więc powinno to wchłonąć nosem ale w rzeczywistości pewnie jest inaczej.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Zasięg jest lepszy niż na Wi-Fi. Może to pomoże ocenić:)mdi87 wrote: Sun Jun 21, 2026 8:24 am Rozumie, jednak oni podają 30m przy typowym budynku, no nie ważne, 30 metrow podają, mój budynek ma może max 15 na 15 więc powinno to wchłonąć nosem ale w rzeczywistości pewnie jest inaczej.
Najlepsze suple dla Twojego domu