🇿 Zibi Zigbee CO Sensor 💨☠ [bramka ZigBee]

Moderator: vajera

george1255
Has thanked: 12 times
Been thanked: 7 times

Nie wiem czy to przypadek czy "Zbyszki nadają na podobnych falach" ale
kilka dni temu zamowilem sobie czujnik z zamiarem złozenia sensora na zigbee :)
I po raz kolejny @Zibi007 mnie ubiegł :)
Zrzut ekranu 2026-02-27 o 20.34.22.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
PawełPolny
Has thanked: 3 times

Zibi_007 wrote: Wed Feb 25, 2026 8:36 pm
PawełPolny wrote: Wed Feb 25, 2026 8:28 pm @Zibi_007 - mam od Ciebie bramkę i extender. Spisują się świetnie. Cały czas pracują i nic się nie zawiesza i nie resetuje. Dalej nie wiem jak się mam odwdzięczyć, bo nic nie chcesz :( Może jednak dobrą śliwowicą Cię skuszę? :lol:
To by było pierwsze urządzenie, które bym zrobił sam ;)
Nigdy czegoś takiego nie robiłem, ale myślę, że dam radę bo opis prowadzi za rękę krok po kroku :) Patrzyłem na allegro i te części też są po kilka złotych.
Jakbym czegoś jednak nie wiedział to będę pisał na PW.
Paweł Polny
Paweł, adres (paczkomat) bez zmian?
Jeśli tak, to jutro rano wyślę Ci te części.
Wrzucę też przewody i jakąś obudowę (tę zieloną ze zdjęcia mam wolną).
Poskładasz sobie. Nie zajmie Ci to więcej, jak 10 minut. Z wgraniem softu ;-)
Czujnik już wygrzany, więc będziesz 48 godzin do przodu.
Chcesz? W konkursie chyba Ci nie poszło, to będziesz miał prezent na koniec miesiąca miodowego :)
Jak już pisałem w innym temacie paczka do mnie dotarła i wziąłem się za składanie
Wszystkie części miałem, zostało mi to tylko polutować (pożyczoną lutownicą) i myślę, że jak na pierwszy raz z takim urządzeniem to jest dobrze.
Czujnik dodał się do Supli za pierwszym razem i po wstępnym wygrzaniu a potem kalibracji zaczął normalnie działać. Testowałem go różnymi substancjami (najbardziej reaguje na gaz z zapalniczki.
Zawiesiłem w pokoju z kominkiem. Dzisiaj zapaliłem i jak dokładałem do ognia to nawet pokazał kilkanaście ppm CO.
Mam taki ze sklepu ale bez wyświetlacza, więc nie mam z czym porównać. Zamówiłem już sobie taki lepszy z wyświetlaczem, to sobie sprawdzę.
Dołączam zdjęcia, jak to mi wyszło ;-)
Paweł Polny
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

PawełPolny wrote: Sat Feb 28, 2026 8:11 pm [...]
Dołączam zdjęcia, jak to mi wyszło ;-)
Paweł Polny
No i pięknie wyszło :)
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036

Return to “Bramka ZigBee”