Nice road 400 +furtka =SBW-02
-
ArtJem
Dzień dobry, dziś podłączyłem zasilacz do elektrozaczepu i wszystko działa jak powinno, super
. Oczywiście do elektozaczepu jest podłączony jeszcze videodomofon. Jeszcze raz DZIĘKUJE wszystkim za pomoc.
-
Radek105
Witam. Podepne się do tematu. Po podpięciu sterownika supla do napędu bramy, w aplikacji podświetla mi się cały czas napis ,,zamknij,,. Dlaczego?
-
Radek105
Mój napęd jest troszkę nowszy modelowo ale tak samo oznaczone numery wtyków. Podłączyłem suple jak na zdjęciach i brama tylko cały czas ja otwiera a podświetla się ,,zamknij,,. Dlatego pytałem czy ma to znaczenie. Brama ma ustawiony czas zwłoki i po 15sek zamyka się ale supla ja otwiera jak tylko się włączy zamykanie.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Przycisk zamknij/otwórz mają za zadanie osiągnąć cel. Serwer co minutę sprawdza czy jest osiągnięty, a jeśli nie to ponawia akcję.Radek105 wrote: Mon Mar 02, 2026 5:16 pm Mój napęd jest troszkę nowszy modelowo ale tak samo oznaczone numery wtyków. Podłączyłem suple jak na zdjęciach i brama tylko cały czas ja otwiera a podświetla się ,,zamknij,,. Dlatego pytałem czy ma to znaczenie. Brama ma ustawiony czas zwłoki i po 15sek zamyka się ale supla ja otwiera jak tylko się włączy zamykanie.
Jeśli centrala ma jakąś automatykę, która zamyka/otwiera po określonym czasie to Supla zacznie się z tym ścigać. Problem będzie też się pojawiał gdy nie podłączono czujnika otwarcia.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Radek105
Centrala sterująca Nice RBA4/A
supla SBW-02/ANT
Nie potrafię dodać zdjęcia. Napęd ma krańcówki (przełącznik na sprężynce z tyłu napedu).
Zamykanie bramy po czasie to opcja w samym napędzie nic dodatkowego.
Pozdawiam
supla SBW-02/ANT
Nie potrafię dodać zdjęcia. Napęd ma krańcówki (przełącznik na sprężynce z tyłu napedu).
Zamykanie bramy po czasie to opcja w samym napędzie nic dodatkowego.
Pozdawiam
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Może źle rozumiem, ale Radek105 chyba stale pyta o to, dlaczego "Zamknij" jest podświetlone w aplikacji.
Ogólnie, aby przyciski "zamknij" i "otwórz" działały poprawnie, to musisz mieć podłączone pod wejście IN1/2 coś, co poda stan "otwarcia". Ikona bramy w SUPLI powinna się zmieniać i powinna być zgodna ze stanem faktycznym bramy.
Jeśli nie masz podłączonego czujnika otwarcia (albo z napędu, albo kontaktron), to przyciski "zamknij" i "otwórz" będą działać nieprawidłowo.
Sam temat podświetlenia przycisku nie jest tutaj zbyt istotny.
Ogólnie, aby przyciski "zamknij" i "otwórz" działały poprawnie, to musisz mieć podłączone pod wejście IN1/2 coś, co poda stan "otwarcia". Ikona bramy w SUPLI powinna się zmieniać i powinna być zgodna ze stanem faktycznym bramy.
Jeśli nie masz podłączonego czujnika otwarcia (albo z napędu, albo kontaktron), to przyciski "zamknij" i "otwórz" będą działać nieprawidłowo.
Sam temat podświetlenia przycisku nie jest tutaj zbyt istotny.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Radek105
pzygmunt- sterowanie pilotem:
1. Otwieranie
2.stop
3.zamykanie
Brama otwarta
1. Zamykanie
2. Otwieranie
Gdy brama otwarta dłużej niż 15sek a fotokomórki na słupkach nie wyczuły ruchu to brama sama się zamyka.
1. Otwieranie
2.stop
3.zamykanie
Brama otwarta
1. Zamykanie
2. Otwieranie
Gdy brama otwarta dłużej niż 15sek a fotokomórki na słupkach nie wyczuły ruchu to brama sama się zamyka.