GUI-Generic Builder (online)

kiler88
Been thanked: 1 time

Ludzie tak na KSeF już narzekali, a to dobiera dzisiaj wyszła na jaw największa tragedia z tym związana, zabrało na kryche na rok, super że wróciłeś, na pewni wiele osób zaczynało przygodę z Suplą od GG, jak ja.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

krycha88 wrote: Mon Mar 02, 2026 9:25 am Dawno mnie nie było, ale przez ostatni rok zajmowałem się innym projektem KSeF (zło wcielone) :evil: Na początek wrzuciłem najnowszą bibliotekę SuplaDevice i poprawiłem kilka błędów kompilacji. Co dalej to się okaże, bo widzę, że powstały alternatywne projekty :)
Nawet nie wiesz ile osób czekało na Twój powrót :)
SUPLA.... Nareszcie w domu.
krycha88
Been thanked: 5 times

Nie jestem jeszcze na bieżąco więc chwilę zajmie powrót. Czy jest coś pilnego co trzeba poprawić? Na początek zaktualizowałem bibliotekę na głównym branchu, na devloop wrzuciłem zmiany kolegi @[email protected] ale builder zapomniał chyba o tym branchu i się wywalił :D
https://gui-generic-builder.supla.io/
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

krycha88 wrote: Mon Mar 02, 2026 4:56 pm Nie jestem jeszcze na bieżąco więc chwilę zajmie powrót. Czy jest coś pilnego co trzeba poprawić? Na początek zaktualizowałem bibliotekę na głównym branchu, na devloop wrzuciłem zmiany kolegi @[email protected] ale builder zapomniał chyba o tym branchu i się wywalił :D
Pilnego to może nie ale jeśli wróciłeś to może skasować ten napis w builder 😉 bo nie aktualny 😁
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Z takich tematów które w kółko się pojawiały od dłuższego czasu, to:
- nie działa na esp32 C3 przy generowaniu z json. Jak ręcznie się ustawia, to płytka wstaje
- zawieszające się odczytu ds - zwalane ciągle na "nie oryginalne" DSy, ale czy tak faktycznie jest, to nie wiem ;)

Pzemy też były czasem zgłaszane, ale to w SD było poprawione - jeśli jest już aktualna, to powinno być po problemie
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
krycha88
Been thanked: 5 times

Spróbuję poprawić odczyt z DSow, tylko czy ktoś aktualnie powtarza problem?

esp32 C3 muszę sobie najpierw kupić.
https://gui-generic-builder.supla.io/
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

krycha88 wrote: Mon Mar 02, 2026 6:05 pm Spróbuję poprawić odczyt z DSow, tylko czy ktoś aktualnie powtarza problem?

esp32 C3 muszę sobie najpierw kupić.
U mnie DSy są na dworze i wodzie, zimą nie ma problemów, albo zadziej.
Za to latem pojawiały się zwiechy często.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
kurus

Mam 8 ds do pomiarów temp na kotle i pętlach podłogówki i jak w sezonie zimowym ogrzewanie pracuje codziennie to nie ma próblemu z ds, natomiast latem jak ogrzewanie wyłączone i pomiary się nie zmieniają za bardzo to czujniki się zawieszają i na wykresie jest prosta krecha tyle zauważyłem u siebie.

@krycha88 witamy ponownie, dobrze że, jesteś 🙂
slawek

Jakże miło powitać Cię tu ponownie ;)
krycha88 wrote: Mon Mar 02, 2026 6:05 pm Spróbuję poprawić odczyt z DSow, tylko czy ktoś aktualnie powtarza problem?
Problem pojawił się pewnie przez bibliotekę, ja wróciłem do wersji GG 4.2.15 i te działają przyzwoicie (ESP8266), wszystkie nowsze wersje powodowały zwiechy, oczywiście nie wiem od której wersji problem się pojawił, ale np. GG 24... wiesza się totalnie.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Juszczaczek1
Been thanked: 2 times

A czy jest możliwość aby czujnik odległości hcsr-04 był na kanale KPOP?

Return to “GUI Generic”