Harmonogram - limit

NetAs
Posty: 74
Rejestracja: pn maja 28, 2018 7:06 am
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

pt cze 15, 2018 5:38 am

Witam, czy na supla cloud jest jakieś ograniczenie w ilości harmonogramów? Mam 15 rolet i na każdej ustawiłem otwieranie i zamykanie, no i udało mi się tylko 20 harmonogramów wprowadzić. 5 rolet nie ma harmonogramów. Da się jakoś zwiększyć ten limit?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7438
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt cze 15, 2018 7:16 am

Jest.
Da się.
Podaj email na który masz konto zarejestrowane (na priv-a).
NetAs
Posty: 74
Rejestracja: pn maja 28, 2018 7:06 am
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

pt cze 15, 2018 7:33 am

Rozwiązaniem może też by było aby ustawić harmonogram na grupę np. rolet. Zamknij/otwórz rolety w salonie (salon ma 5 rolet). Harmonogram grupowy "zużył by" 2 wpisy harmonogramu, a tak to "zużywam" 10 wpisów. Może to pierdoła, ale nie wiem czy technicznie do wykonania?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7438
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt cze 15, 2018 7:50 am

NetAs pisze:
pt cze 15, 2018 7:33 am
Rozwiązaniem może też by było aby ustawić harmonogram na grupę np. rolet. Zamknij/otwórz rolety w salonie (salon ma 5 rolet). Harmonogram grupowy "zużył by" 2 wpisy harmonogramu, a tak to "zużywam" 10 wpisów. Może to pierdoła, ale nie wiem czy technicznie do wykonania?
Dopiero w kolejnej wersji
Filet
Posty: 1
Rejestracja: śr gru 19, 2018 10:02 pm

śr gru 19, 2018 10:07 pm

Witam, mam podobny problem 19 sterowników rolet i niestety mam harmonogram tylko na części. Czy jest szansa na zwiększenie ograniczenia? Na każdy sterownik chce ustawić po 2 harmonogramy otwarcie i zamknięcie. Z góry dzięki za pomoc!
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7438
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr gru 19, 2018 10:16 pm

Filet pisze:
śr gru 19, 2018 10:07 pm
Witam, mam podobny problem 19 sterowników rolet i niestety mam harmonogram tylko na części. Czy jest szansa na zwiększenie ograniczenia? Na każdy sterownik chce ustawić po 2 harmonogramy otwarcie i zamknięcie. Z góry dzięki za pomoc!
Nie ma problemu ze zwiększeniem limitu. Wyślij adres e-mail na priva na którym masz zarejestrowane konto.
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

ndz wrz 15, 2019 4:58 pm

Hej. Jak na własnej instancji zwiększyć limit harmonogramów? Swoją drogą to (nie wiem jak na oficjalnym cloudzie) wiesza się strona przy dodawaniu harmonogramów. Nie za każdym razem, ale co drugi, trzeci. Z tego co wiem to nie tylko u mnie. Trzeba zamknąć stronę i wejść jeszcze raz.
PS. Kiedyś @fracz pokazywał propozycję nowego harmonogramu. Wejdzie to w życie? Jadę na wakacje i chciałem ustawić harmy na światła (taki sposób na złodzieja). Strasznie to mozolnie teraz działa.
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 189
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

ndz wrz 15, 2019 6:14 pm

zwiększanie limitów na własnej instancji wg tego viewtopic.php?t=3078 czyli:

Kod: Zaznacz cały

source supla-docker/.env
potem

Kod: Zaznacz cały

docker exec supla-db mysql -u supla --password=$DB_PASSWORD supla -e "UPDATE supla_user SET limit_aid = 1000, limit_loc = 1000, limit_iodev = 1000, limit_schedule = 1000, limit_channel_group = 1000, limit_channel_per_group = 1000"
Przy tworzeniu harmonogramów mam tak samo jak ty, czyli po dodaniu kilku harmonogramów cloud się zawiesza i trzeba ponownie się zalogować żeby dodać nowy, myślałem że tylko tak ja mam. Mam własny serwer, wersja clouda 2.3.13.
Też nie do końca jestem zadowolony z obecnych harmonogramów, lepiej jak by był np jeden w którym można ustawić godzinę włączenia i wyłączenia. Bo przy dużej ilości harmonogramów można się pogubić.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7438
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz wrz 15, 2019 9:38 pm

Tak będzie.
Ziomal
Posty: 1
Rejestracja: śr paź 30, 2019 8:33 pm

sob sty 25, 2020 5:49 pm

Witam tez mam ten problem z ilością harmonogramów mam 20 a potrzebuje jeszcze minimum 6 a 10 bulo by dobrze . Proszę o pomoc
ODPOWIEDZ