Przerywane odczyty z DHT22
-
cino111
@pzygmunt kombinuję, ale mi nie wychodzi w Arduino. Przez Putty chyba jest ok.pzygmunt wrote: Thu Jun 14, 2018 8:46 pm Nie dodawaj w loop-ie opóźnienia. Log na konsole wrzucaj z funkcji która zwraca temperaturę dla Supli (ta która jest callbackiem)
Nic się nie dzieje do czasu np podgrzania czujnika. Wygląda na to, że Arduino wysyła log do clouda po zmianie temperatury. Jezeli po podłączeniu zasilania temperatura jest ciągle taka sama, to Cloud nie dostaje żadnej informacji o temperaturze. Dlatego działo mi po odpięciu jednego przewodu od czujnika - temp. zmieniała się na -125. Otwierając bramy z Apki działanie widać w logach. Mozna jakoś zmodyfikowac program, żeby temperatura była podawana na początku i przy każdej zmianie temperatury?
Code: Select all
localIP: 192.168.1.228
subnetMask: 255.255.255.0
gatewayIP: 192.168.1.1
dnsServerIP: 192.168.1.1
SuplaDevice initialized
Not connected
Register in progress
Registered and ready.
Value changed
Value changed
Value changed
-
cino111
Bibliotekę mam 1.5.0. Jest jakaś nowsza? Pobierałem z https://www.supla.org/pl/download a jak chcę zaczytać do Arduino bibliotekę z https://github.com/SUPLA/arduino to mam komunikat, że Biblioteka SuplaDevice już istniejepzygmunt wrote: Sat Jun 16, 2018 10:25 am Może używasz starej wersji.
Aktualna wysyła bieżący wynik przy rejestrowaniu się do clouda.
-
slawek
To po prostu możesz ją... wymienić
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
tcp
Witam,
nie chcę zakładać nowego tematu. Może tutaj ktoś coś poradzi. Mam problem z odczytem temperatury i wilgotności prze DTH22 ponieważ odczyty znikają dokładnie po 25 sekundach. Po restarcie sytuacja się powtarza i tak w koło.
nie chcę zakładać nowego tematu. Może tutaj ktoś coś poradzi. Mam problem z odczytem temperatury i wilgotności prze DTH22 ponieważ odczyty znikają dokładnie po 25 sekundach. Po restarcie sytuacja się powtarza i tak w koło.