Witam.
Mam małe pytanie: czy w termostacie Zamel da się na stałe wyłączyć czerwoną diodę? Czerwona służy do sygnalizacji załączenia styku pomocniczego. Zieloną diodę udało mi się wyłączyć, ale chciałbym jeszcze wyłączyć tę czerwoną, ponieważ wieczorem dość mocno świeci.
Na zdjęciu pokazałem, o co dokładnie chodzi.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Termostat Zamel
-
[email protected]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Aktualnie nie ma, ale jest to na liście rzeczy do zrobienia (opcja ściemniania, i gaszenia razem z ekranem)[email protected] wrote: Tue Mar 10, 2026 5:36 pm Witam.
Mam małe pytanie: czy w termostacie Zamel da się na stałe wyłączyć czerwoną diodę? Czerwona służy do sygnalizacji załączenia styku pomocniczego. Zieloną diodę udało mi się wyłączyć, ale chciałbym jeszcze wyłączyć tę czerwoną, ponieważ wieczorem dość mocno świeci.
Na zdjęciu pokazałem, o co dokładnie chodzi.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
[email protected]
To super. Trochę za mocną diodę zastosował Zamel — wieczorem trochę przeszkadza.
Pozdrawiam i czekam na rozwiązanie.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Jest dostępna wersja beta 26.03.01, która steruje jasnością diodek zgodnie z ustawioną jasnością ekranu.[email protected] wrote: Wed Mar 11, 2026 4:13 am To super. Trochę za mocną diodę zastosował Zamel — wieczorem trochę przeszkadza.
Aktualizację beta robi się poprzez:
1. przełączenie w tryb cfg urządzenia
2. połączenie z Wi-Fi ZAMEL-GKW-01....
3. wejście na http://192.168.4.1/beta
4. ustawienie aktualizacji na "yes -beta" i "Save&restart"
Najlepsze suple dla Twojego domu