Problem z utworzeniem softa termostatu dla thr 316
-
Kamish321
Załączam screeny z moimi ustawieniami GUI
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Kamish321
Chciałbym mieć taki przekaznik jak w załączniku
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Kamish321
Nie moge zmienić funkcji kanału na termostat. Mogę na wyłącznik światła, otwieranie bramy itd a nie ma termostatu.
-
and111
Popatrz na zrzuty z GUI.
Wchodzisz na "Ustawienia urządzenia" - > "Przekaźniki" -> klikasz na wybrany przekaźnik (jeśli masz kilka), otwiera się okno "Ustawienia przekaźnika" i tam powinna być opcja "Termostat" (domyślnie wyłączona). Zmieniasz opcje z "Wyłącz" na tą, której chcesz używać, zapisujesz, następnie wskazujesz termometr, który będzie źródłem temperatury dla termostatu i ustawiasz zakres temperatur, jaki chcesz mieć dostępny do ustawienia temperatury zadanej. Zapisujesz, restartujesz moduł. W CLOUD możesz korygować histerezę, zmienić termometr (jeśli masz więcej niż jeden). W CLOUD nie zmienisz zakresu nastaw temperatury. To musisz ustawić w module, przed rejestracją w CLOUD.
Wchodzisz na "Ustawienia urządzenia" - > "Przekaźniki" -> klikasz na wybrany przekaźnik (jeśli masz kilka), otwiera się okno "Ustawienia przekaźnika" i tam powinna być opcja "Termostat" (domyślnie wyłączona). Zmieniasz opcje z "Wyłącz" na tą, której chcesz używać, zapisujesz, następnie wskazujesz termometr, który będzie źródłem temperatury dla termostatu i ustawiasz zakres temperatur, jaki chcesz mieć dostępny do ustawienia temperatury zadanej. Zapisujesz, restartujesz moduł. W CLOUD możesz korygować histerezę, zmienić termometr (jeśli masz więcej niż jeden). W CLOUD nie zmienisz zakresu nastaw temperatury. To musisz ustawić w module, przed rejestracją w CLOUD.
-
Kamish321
Po zmianie termostatu na grzanie wyskakuje mi konflikt na czerwono.
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Usuń kanał który ma konflikt. A najlepiej usuń całe urządzenie z cloud, włącz rejestrację nowych urządzeń, Sonoff powinien dodać się już z kanałem termostatu.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Kamish321
No super! Właśnie o to mi chodziło.
-
Kamish321
Teraz jeszcze chciałbym użyć termometr do pomiaru temperatury za pomocą tego samego przekaznika co termostat.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
A widzisz wskazania tego termometru w supli? Jeżeli dobrze pamiętam to on z supla nie działa, potrzebny zwykły ds18b20 (oryginalny)
YoMan