Nie wiem komu to i do czego było potrzebne, ale osobiście nie potrzebuję się logować do strony konfiguracji po adresie 192.168.4.1 no ale skoro mnie tym uraczono, to muszę z tym jakoś żyć.
Ale problem jest bo zapomniałem hasła do strony SETUP i niby jest informacja, że można je odzyskać w Supla Cloud, ale ja na lokalsie niczego takiego nie mam. A nie chcę resetować urządzenia. Jakieś pomysły?
A gdy pojawi się luka w pamięci... hasło...
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
W Cloud w zakładce urządzenia, powinien być przycisk do ustawiania hasła (tam gdzie można włączyć tryb cfg itp).Goral64 wrote: Mon Mar 16, 2026 6:17 pm Nie wiem komu to i do czego było potrzebne, ale osobiście nie potrzebuję się logować do strony konfiguracji po adresie 192.168.4.1 no ale skoro mnie tym uraczono, to muszę z tym jakoś żyć.
Ale problem jest bo zapomniałem hasła do strony SETUP i niby jest informacja, że można je odzyskać w Supla Cloud, ale ja na lokalsie niczego takiego nie mam. A nie chcę resetować urządzenia. Jakieś pomysły?
Zrzut ekranu 2026-03-16 191332.png
Jeśli tego nie masz, to jaką wersję cloud masz?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Nie ma. Wersja 25.03. Dzisiaj jeszcze robiłem update.klew wrote: Mon Mar 16, 2026 6:22 pm W Cloud w zakładce urządzenia, powinien być przycisk do ustawiania hasła (tam gdzie można włączyć tryb cfg itp).
Jeśli tego nie masz, to jaką wersję cloud masz?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
Goral64
No i jak tu UE nie lubić?
Do innych urządzeń też trafi?
BTW: jak dam użycie certyfikaty Supla CA to się nie łączy z serwerem, jak wyłączę to się łączy.
Gdzieś pominąłem instrukcję jak to zgrać?

-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Dockery były wydane chyba na 26.02 - wersja z powiadomieniami dla prywatnych instancji.Goral64 wrote: Mon Mar 16, 2026 6:57 pmNo i jak tu UE nie lubić?
Do innych urządzeń też trafi?
BTW: jak dam użycie certyfikaty Supla CA to się nie łączy z serwerem, jak wyłączę to się łączy.
Gdzieś pominąłem instrukcję jak to zgrać?
Także Clouda sobie zaktualizuj
Odnośnie certyfikatu - Przemek musiałby Ci podpisać certyfikat dla portu 2016 - ale nie znam szczegółów jak to się robi. Może @lukfud albo @pzygmunt tu pomoże.
Możesz też zresetować urządzenie do fabryki. Liczniki nie powinny się zresetować. Nie usuwaj urządzenia z Cloud. Jak dodasz ponownie, to wszystko powinno normalnie działać
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Goral64
Przecież uruchomiłem aktualizację nawet dzisiaj. I nadal mi na stronie pokazuje 25.03klew wrote: Mon Mar 16, 2026 7:31 pm Dockery były wydane chyba na 26.02 - wersja z powiadomieniami dla prywatnych instancji.
Także Clouda sobie zaktualizuj![]()
Przeżyję, ufam swojemu serwerowiklew wrote: Mon Mar 16, 2026 7:31 pm Odnośnie certyfikatu - Przemek musiałby Ci podpisać certyfikat dla portu 2016 - ale nie znam szczegółów jak to się robi. Może @lukfud albo @pzygmunt tu pomoże.
A jednak sobie przypomniałem hasłoklew wrote: Mon Mar 16, 2026 7:31 pm Możesz też zresetować urządzenie do fabryki. Liczniki nie powinny się zresetować. Nie usuwaj urządzenia z Cloud. Jak dodasz ponownie, to wszystko powinno normalnie działać

Musisz zaktualizować obrazy. Trochę do tyłu jesteś z Cloudem dlatego nie widzisz nowych funkcjonalności.
https://github.com/SUPLA/supla-docker/w ... grade-2025
Po drodze był też zmieniany silnik bazodanowy z MySQL na MarinaDB.
Jak już będziesz miał ostatniego Clouda, to będziesz widział przy urządzeniu takie akcje jak poniżej
https://github.com/SUPLA/supla-docker/w ... grade-2025
Po drodze był też zmieniany silnik bazodanowy z MySQL na MarinaDB.
Jak już będziesz miał ostatniego Clouda, to będziesz widział przy urządzeniu takie akcje jak poniżej
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party