Ale link możesz podać?
GUI-Generic Builder (online)
-
Jureq
Na urządzeniu z Firmware: GG v25.02.11
Naciskam sprawdź - błąd aktualizacji
Naciskam aktualizuj - bład aktualizacji
Naciskam pobierz i ... http://gui-generic-builder.supla.io/?fi ... 02bdebf228 pobiera GUI-Generic.ESP32.v26.03.20.Sonoff_MINIR4.json.tmpl.bin
-
Jureq
Na urządzeniu z Firmware: GG v26.03.18a (zaktualizowany ręcznie)
Naciskam pobierz i ... http://gui-generic-builder.supla.io/?fi ... b1d2bfb9a4 pobiera GUI-Generic.v26.03.18a.json.m4M1M.fCPU160,ssl=basic
Naciskam pobierz i ... http://gui-generic-builder.supla.io/?fi ... b1d2bfb9a4 pobiera GUI-Generic.v26.03.18a.json.m4M1M.fCPU160,ssl=basic
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
A z tego co kiedyś gadałem ze Zbyszkiem, to doszliśmy do wniosku ten update nigdy nie działał? Bo w sumie to co miały zwrócić? Builder przecież nie trzyma każdego zbudowanego firmware?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nie wiem skąd takie wnioski.[email protected] wrote: Wed Mar 25, 2026 9:00 am A z tego co kiedyś gadałem ze Zbyszkiem, to doszliśmy do wniosku ten update nigdy nie działał? Bo w sumie to co miały zwrócić? Builder przecież nie trzyma każdego zbudowanego firmware?
Update działał i dużo osób z niego korzystało.
Szczegółów nie znam, ale mniej więcej to działało tak, że każda generowana konfiguracja była zapisywana pod jakimś uuid (to co widzimy w liknku).
Próba aktualizacji odpytywała buildera o plik z tym uuid. Jeśli nie było, to builder zaczynał kompilację i szykował plik, a user dostawał info, aby spróbować za kilka minut.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
[email protected]
jeśli dobrze sprawdziliśmy to URL do pliku nie wskazywał na adres buildera - no ale to było parę miesięcy temu więc nie jestem pewien ale mam podejrzeniaklew wrote: Wed Mar 25, 2026 9:10 amNie wiem skąd takie wnioski.[email protected] wrote: Wed Mar 25, 2026 9:00 am A z tego co kiedyś gadałem ze Zbyszkiem, to doszliśmy do wniosku ten update nigdy nie działał? Bo w sumie to co miały zwrócić? Builder przecież nie trzyma każdego zbudowanego firmware?
Update działał i dużo osób z niego korzystało.
Szczegółów nie znam, ale mniej więcej to działało tak, że każda generowana konfiguracja była zapisywana pod jakimś uuid (to co widzimy w liknku).
Próba aktualizacji odpytywała buildera o plik z tym uuid. Jeśli nie było, to builder zaczynał kompilację i szykował plik, a user dostawał info, aby spróbować za kilka minut.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Powyżej widać URL i wskazują poprawnie. Nie sądzę, aby tutaj coś było zmieniane, ale kto wie. Może w zły moment trafiliście[email protected] wrote: Wed Mar 25, 2026 9:41 am jeśli dobrze sprawdziliśmy to URL do pliku nie wskazywał na adres buildera - no ale to było parę miesięcy temu więc nie jestem pewien ale mam podejrzenia
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
[email protected]
już wiem o co mi chodziło:klew wrote: Wed Mar 25, 2026 9:56 amPowyżej widać URL i wskazują poprawnie. Nie sądzę, aby tutaj coś było zmieniane, ale kto wie. Może w zły moment trafiliście[email protected] wrote: Wed Mar 25, 2026 9:41 am jeśli dobrze sprawdziliśmy to URL do pliku nie wskazywał na adres buildera - no ale to było parę miesięcy temu więc nie jestem pewien ale mam podejrzenia![]()
Pod przyciskiem Aktualizacja automatyczna-> Sprawdz aktualizacje jest URL: http://192.168.0.149/update?url=u2cb
mnie się wydaje ze niepoprawny
-
[email protected]
no właśnie jest, wiec dlatego twierdziliśmy, że to nie ma prawa działać , więc link do buildera się zgadza, ale nie działa coś takiego jak automatyczna aktualizacja