Czy dałoby się oprogramować clouda albo aplikację tak aby w przypadku bramy (garażowej, wjazdowej) móc zdefiniować pośredni stan otwarcia (otwórz częściowo)
widzę to tak, że większość sterowników bramowych które poznałem mają możliwość sterowania za pomocą przycisku dzwonkowego (NO) oraz zdefiniowania akcji "krok po kroku" czyli pierwsze wcisniecie przycisku rozpoczyna np. otwieranie, kolejne wciśnięcie (w trakcue trwania tej akcji) zatrzymuje bramę a jeszcze jedno ją zamyka.
W ten sposób działając manualnie możemy wcisnąć przycisk kolejny raz i otworzyć (lub zamknąć) bramę na żądanym poziomie (garażowa) lub określonym rozwarciu (skrzydłowa) np. chcąc użyć bramy jako furtki lub np. chcąc uzyć bramy garażowej na zasadzie podnieś troszkę i "wpuść psa" itp.
Gdyby pozwolić (tu nie wiem czy w cloudzie czy w aplikacji) zdefiniować stan pośredni poprzez określenie po ilu sekundach od kliknięcia w przycisk "otwórz/zamknij" system ma wykonać automatyczne powtórzenie akcji...dostajemy taką funkcjonalność jak opisałem.
Może to nie jest jakaś rewelacyjna funkcjonalność, ale ja ją wziąłem "z życia" - czasem wypuszczam/wpuszczam psa przez bramę garażową lekko uchylając bramę...dotychczas zerkałem sobie jednoczesnie na kamerkę w garażu zeby widzieć czy nie podniosłem bramy zbyt wysoko...
ps. próbowałem zrobić to skryptem kolegi @fracz ale tam interwał dla powtórzenia akcji to 5 sekund (5-10-15) a mi wychodzi np 6 sekund