GUI-Generic Builder (online)
-
myszektbg
Znaczy się działała, bo 26.03.09a robiłem aktualizację 2-ch gniazdek i poszło bez problemu, ale wczoraj jedno mi się zaczęło zachowywać dziwnie (gubiło połączeni - Gosund 111) i było cały czas "błąd aktualizacji". Po GUID było że nie ma takiego urządzenia. Wygenerowałem normalnie 26.03.28 soft i wgrałem dwuetapowo - chodzi.
Teraz nie chodzi "błąd aktualizacji"
Teraz nie chodzi "błąd aktualizacji"
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Potrzebuję parę ID tych pakietów, żeby sprawdzić w logach serwera.
EDIT:
Jeśli chodzi o ESP8266 i firmware skompilowane z pamięcią 1M64 (Pamięć FLASH: 1MB (FS:64kB OTA:~470KB) jak widać nie zaktualizuje większego firmware niż 470KB. Większość skompilowanego firmware ma ponad 500kB, więc OTA nie zadziała.
Dlatego był moment, kiedy GUI-Generic miał wymyślony przez nas trick, który umożliwiał automatyczną aktualizację dwuetapową. Ale nie wiem czy w którejś wersji szlag tego nie trafił. Tu tylko @krycha88 mógłby coś powiedzieć.
EDIT:
Jeśli chodzi o ESP8266 i firmware skompilowane z pamięcią 1M64 (Pamięć FLASH: 1MB (FS:64kB OTA:~470KB) jak widać nie zaktualizuje większego firmware niż 470KB. Większość skompilowanego firmware ma ponad 500kB, więc OTA nie zadziała.
Dlatego był moment, kiedy GUI-Generic miał wymyślony przez nas trick, który umożliwiał automatyczną aktualizację dwuetapową. Ale nie wiem czy w którejś wersji szlag tego nie trafił. Tu tylko @krycha88 mógłby coś powiedzieć.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Wygenerujcie aktualny soft następnie wrzućcie na urządzenie https://gui-generic-builder.supla.io/fi ... loader.bin
Wtedy urządzenie powinno rozgłaszać AP, podlaczcie się do niego i sprawcie jaką maksymalnie można wrzucić binarke. Wtedy będziemy wiedzieli czy to problem rozmiaru pliku czy jeszcze czegoś innego. Później możecie wrzucić aktualny soft.
Wtedy urządzenie powinno rozgłaszać AP, podlaczcie się do niego i sprawcie jaką maksymalnie można wrzucić binarke. Wtedy będziemy wiedzieli czy to problem rozmiaru pliku czy jeszcze czegoś innego. Później możecie wrzucić aktualny soft.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
myszektbg
Tak to wyszło na kolejnym gniazdku.
Aktualizacja dwuetapowo i soft wgrany teraz w wersji 26.03.29
Aktualizacja dwuetapowo i soft wgrany teraz w wersji 26.03.29
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Jureq
Najnowszy soft z buildera online wgrany (uparcie) na ESP8266, restart, działa oled, przy starcie pierwszy odczyt napięica 563V, termometr działa ale ... nie ma wifi, na ekranie xkrycha88 wrote: Mon Mar 30, 2026 3:37 pm ... podlaczcie się do niego i sprawcie jaką maksymalnie można wrzucić binarke. Wtedy będziemy wiedzieli czy to problem rozmiaru pliku czy jeszcze czegoś innego. Później możecie wrzucić aktualny soft.
15 resetów później ... jest full wifi, działa PZEM, nie działa termometr
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Jureq
ale jest zauważalna poprawa, dzisiaj nie ma błędu tylko jest brak !!! chyba jest lepiej 
-
Jureq
ale na innym urządzeniu nie jest już tak kolorowo: