I kiedyś taką kombinacja działała poprawnie? Bo ja nic tu nie grzebałem i raz samo się naprawia a raz samo się psujeJureq wrote: Mon Mar 30, 2026 8:00 pmNajnowszy soft z buildera online wgrany (uparcie) na ESP8266, restart, działa oled, przy starcie pierwszy odczyt napięica 563V, termometr działa ale ... nie ma wifi, na ekranie xkrycha88 wrote: Mon Mar 30, 2026 3:37 pm ... podlaczcie się do niego i sprawcie jaką maksymalnie można wrzucić binarke. Wtedy będziemy wiedzieli czy to problem rozmiaru pliku czy jeszcze czegoś innego. Później możecie wrzucić aktualny soft.
15 resetów później ... jest full wifi, działa PZEM, nie działa termometr
Schowek_03-30-2026_01.jpg
GUI-Generic Builder (online)
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Jureq
Samo się nic nie dzieje, mam w jednej lokalizacji zestw na esp8266, ds18b20, oledi PZEM tylko po to żeby odpisywać na Twoje pytania, ciągle jeden i ten sam moduł, jeden internet (ale fizycznie musiałem np. stworzyć drugie wifi żeby newgg ruszyło w której wersji), na zmianę wgrywane jest to co się pojawia online oraz newgg i za każdym razem po wgraniu kolejnej wersji jest loteria, przy czym na wersji online jest "tylko" problem z aktualizacjami online i w zleżności od wydania DS działał lub niekrycha88 wrote: Mon Mar 30, 2026 9:12 pm
I kiedyś taką kombinacja działała poprawnie? Bo ja nic tu nie grzebałem i raz samo się naprawia a raz samo się psuje![]()
-
Jureq
Uprzejmie donoszę że aktualizacje online znowu zaczęły działać, warunkiem jest posiadanie ręcznie wgranego softu w wersji min. 26.03.29
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
myszektbg
Coś mam źle, wgrałem ręcznie wersję 26.03.29 (w dniu 29.03 - jak kilka postów powyżej) i nie ma, a dopiero teraz zauważyłem możliwości aktualizacji. Gdzieś podziała się możliwość na urządzeniu aktualizacji. Jak bez tego wgrać np nowszy soft ?
Bez rozbierania gniazdka.
Bez rozbierania gniazdka.
-
myszektbg
No i dzisiaj na Nous A8T wgrałem wczorajszą wersje (26.03.31) wygenerowaną dzisiaj i też wcięło możliwość aktualizacji.
Reset czy ustawienia fabryczne nic nie zmieniają.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Jureq
z ciekawości wgrałem ten soft na pierwsze z brzegu ESP32 i jest wszystko co potrzeba:myszektbg wrote: Wed Apr 01, 2026 9:38 am No i dzisiaj na Nous A8T wgrałem wczorajszą wersje (26.03.31) wygenerowaną dzisiaj i też wcięło możliwość aktualizacji.
-
myszektbg
A u mnie na dwóch gniazdkach amba wcięła. 1 Gosund i 1 Nous. Nie mam dzisiaj już czasu, ale jutro, albo pojutrze pewnie rozbiorę któreś i wgram ten wygenerowany soft na czysto. Już kiedyś tak miałem, ale to było przy jakichś zmianach Krycha88 w GG, chyba w grudniu 2024 - styczniu 2025- nie pamiętam dokładnie. I po aktualizacji softu z urządzenia wcięło coś tam, a jak się wgrało czysty na nowo to było wszystko jak trzeba.
-
myszektbg
No i wgrałem czysty po wielkich bojach na Nous A8T soft z 26.03.31 i pojawiła się aktualizacja. Wszystko pojawiło się jak trzeba ale brak opisu JSON nie wiem czemu. Zresztą i tak nie wiem ale miałem problem z wgraniem softu i o dziwo poszło od strzała bez problemu przez espwebtool (https://esptool.spacehuhn.com). Gosunda jeszcze nie wyciągnąłem z za mebla więc musi poczekać, ale dziwne dlaczego tak się dzieje. Przypomniałem sobie że tamtym razem jak miałem jakiś problem to było związane z kalibracją której po aktualizacji nie dało się zrobić.
Będzie na GG Builder nowa wersja to zobaczymy czy aktualizację idą.
Będzie na GG Builder nowa wersja to zobaczymy czy aktualizację idą.