Już zamówiłem sobie 3 szt inne podobne do Xiaomivajera wrote: Tue Mar 31, 2026 2:00 pmMam kilka sztuk tych Xiaomi (BLE), które poszły do pudła w garażu, gdy uruchomiłem bramkę - mogę się z Tobą podzielić.myxhir wrote: Tue Mar 31, 2026 1:57 pmz 4 które były na tej bramce do kazdego wgrywałem po kablu ale tylko 2 wstały 2 poszły w śmietnik. Trochę wina początkującego o jak pierwszy raz zmieniałem soft nie szło mi wprowadzanie tego w tryb parowania i dolutowałem tam sobie "kulki cynowe" wczoraj do tej kulki dolutowałem kable ale chyba pad lutowniczy był "zmęczony" i wyrwałem jedednego. pomimo skrobania soldermaski nie udało mi się doskrobać do właściwego punktu w laminacie takze jeden psozedl w smietnik a drugi nie reagował na zmiany temp - zawieszał się i nic nie pomagało. Mój błąd od poczatku ze nie mialem pensety to zwierałem to nożyczkami i chyba podziurawiłem padyvajera wrote: Tue Mar 31, 2026 1:51 pm
A co źle zrobiłeś? Nie masz tam opcji wgrania software po kablu?![]()
Code: Select all
https://pl.aliexpress.com/item/1005007309529179.htmlAbsolutna zgoda, na paru parowanie wchodziło bez problemu a na innych to sie meczylem z zmiana C na F.... Zanim położę cynę to daję topnika - jak mawia "Wielki Elektronik" topnik to podstawalukasz06 wrote: Tue Mar 31, 2026 2:06 pm No właśnie one są fajne , tylko szkoda, że producent nie przewidział przycisku.
Moje 2 z 6 tez są już zmęczone, dlatego powoli wymieniam na te dr2.
A jaki pad ci się urwał? Bo mi np nie chciała cyna w ogóle chwycić do Gnd, ale znalazłem inny pad
i przylutowałem kabelek