Piszę nowy temat gdyż nie znalazłem podobnego problemu ani tu na forum, ani na grupach FB.
Czy jest możliwość wyłączenia powiadomień z poziomu aplikacji (android) na jedno z zalogowanych kont?
Jestem zalogowany na 3 konta i we wszystkich muszę być administratorem, gdyż to ja wszystko robię u rodziców i brata i jako pierwszy testuję.
Ustawiłem u rodziców powiadomienie gdy ktoś otworzy bramę. U siebie też tak mam.
No i teraz otrzymuję powiadomienie gdy ktoś otworzy bramę u rodziców...
Powiadomienia - kilka kont Supla
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Do każdego powiadomienia przypisujesz jakie "identyfikatory dostępu" mają je otrzymać.
Także na koncie rodziców:
1. utwórz osobny identyfikator dostępu (np. "MarekS")
2. przypisz do niego dostęp do wszystkich lokalizacji
3. W telefonach/aplikacjach klienckich przypisz do swojego telefonu ten nowy identyfikator.
Po tym przestaniesz dostawać powiadomienia wysyłane na id dostępu używane przez rodziców.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
mareks6
Dzięki, błędnie założyłem, że te konta domyślne jakie są po zarejestrowaniu (administrator, użytkownik oraz gość) mają domyślnie mniejsze lub większe prawa i ja muszę być przypisany do administratora żeby móc wszystko robić. W jakichś kamerkach IP się z tym spotkałem i to mnie pewnie zmyliło.
Tymczasem, te "fabryczne" konta niczym się nie różnią, to po prostu przykładowe nazwy
Zrobiłem jak napisałeś i wygląda na to, że wszystko jest ok
Powiedz mi jeszcze proszę, jak to jest przy dodawaniu nowego telefonu do konta (dawno niczego nowego nie dodawałem, a wiem że sporo się pozmieniało) - czy telefon domyślnie dodaje się do jakiegoś identyfikatora i trzeba później zmieniać, czy w trakcie logowania się od razu wybiera?
Tymczasem, te "fabryczne" konta niczym się nie różnią, to po prostu przykładowe nazwy
Zrobiłem jak napisałeś i wygląda na to, że wszystko jest ok
Powiedz mi jeszcze proszę, jak to jest przy dodawaniu nowego telefonu do konta (dawno niczego nowego nie dodawałem, a wiem że sporo się pozmieniało) - czy telefon domyślnie dodaje się do jakiegoś identyfikatora i trzeba później zmieniać, czy w trakcie logowania się od razu wybiera?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Z tego co pamiętam, to jak dodasz podając login i hasło w telefonie, to się ustawi sam pierwszy id dostępu.
Gdy włączysz dodawanie klientów w Cloud, to wtedy sam musisz przypisać id dostępu.
Gdy włączysz dodawanie klientów w Cloud, to wtedy sam musisz przypisać id dostępu.
Najlepsze suple dla Twojego domu