w L923 mam wpisane full_time *= 1; // 1.1 10% margin
a w L971 zostawiłem tyle if ( (*time) >= full_time ) {
Sterowanie roletami - Arduino MEGA
-
wojtas567
Mam jeszcze jedną dziwną przypadłość w roletach, gdyż jak zamykam / otwieram z przycisku w telefonie lub ze scen jest wszystko ok, ale jak ustawię harmonogram na zamknij / otwórz to za każdym razem silnik kręci dokładnie dwa razy dłużej roletą.
Nie sprawdzałem z normalnym softem do rolet tylko pod arduino ale wydaje mi się, że to nie ma większego znaczenia.
Nie sprawdzałem z normalnym softem do rolet tylko pod arduino ale wydaje mi się, że to nie ma większego znaczenia.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Zgadza się ponieważ dla zachowania kompatybilności z pierwszymi wersjami leciwojtas567 wrote: Mon Jun 25, 2018 12:04 pm Mam jeszcze jedną dziwną przypadłość w roletach, gdyż jak zamykam / otwieram z przycisku w telefonie lub ze scen jest wszystko ok, ale jak ustawię harmonogram na zamknij / otwórz to za każdym razem silnik kręci dokładnie dwa razy dłużej roletą.
rozkaz zamykaj (w nieskończoność). Za odcięcie silnika odpowiadają krańcówki. Jak ich nie masz to musisz sobie wstawić krańcówki software-owe.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
wojtas567
tzn?pzygmunt wrote: Mon Jun 25, 2018 12:10 pm
Zgadza się ponieważ dla zachowania kompatybilności z pierwszymi wersjami leci
rozkaz zamykaj (w nieskończoność). Za odcięcie silnika odpowiadają krańcówki. Jak ich nie masz to musisz sobie wstawić krańcówki software-owe.
jakiś przykład?
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
wojtas567
aha, bo myślałem że coś jest 
jakoś radzę sobie bez harmonogramów przynajmniej tych, dziś sprawdzę jeszcze te dwa wpisy czy coś zmienią przy tym procentowym otwieraniu i zamykaniu.
jakoś radzę sobie bez harmonogramów przynajmniej tych, dziś sprawdzę jeszcze te dwa wpisy czy coś zmienią przy tym procentowym otwieraniu i zamykaniu.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Matti87
Witam,
Trochę odkopię temat. Szukam informacji czy da się na arduino mega zrobić centrale otwieranie/zamykanie rolet z przycisku fizycznego na ścianie? Czy pozostaje tylko opcja ze scenami - i o przycisku na ścianie mogę pomarzyć?
Pozdrawiam,
Trochę odkopię temat. Szukam informacji czy da się na arduino mega zrobić centrale otwieranie/zamykanie rolet z przycisku fizycznego na ścianie? Czy pozostaje tylko opcja ze scenami - i o przycisku na ścianie mogę pomarzyć?
Pozdrawiam,
-
elmaya
aby dodać przyciskiMatti87 wrote: Mon Jan 20, 2020 2:19 pm Witam,
Pozdrawiam,
SuplaDevice. setRollerShutterButtons
Code: Select all
// CHANNEL0 - RELAY
SuplaDevice.addRollerShutterRelays(22, 23, LOW);
SuplaDevice. setRollerShutterButtons ( 0 , // 0 - Numer kanału
2 , 3 );
// CHANNEL1 - RELAY
SuplaDevice.addRollerShutterRelays(24, 25, LOW);
SuplaDevice. setRollerShutterButtons ( 1 , // 0 - Numer kanału
4 , 5 );
// CHANNEL2 - RELAY