Witam.
Co może być nie tak z gkw-01 że nie załącza się przekaźnik nie słychać kliknięcia nie zwiera styku (sprawdziłem miernikiem) tylko dioda czerwona sygnalizuje załączenie grzania. Podłączyłem go próbę nowy z pudełka i nie działa macie może jakieś pomysły co może być nie tak czy może jest zepsuty od nowości. Zaktualizowałem soft na beta 26.03.01 ale to nie wpływu chyba na przekaźnik.
Błąd w wersji 25.03.01 - GKW-01 nie załącza przekaźnika tylko dioda sygnalizuje grzanie
-
Gooold
-
Gooold
Mam ponownie GKW-01 aktualizowałem soft do 26.04 (beta) przekaźnik działa led się przyciemnia ale termostat już drugi raz w ciągu 24h się zawiesił? Nie wyświetla temperatury tylko jarzy się niebieska dioda nie reaguje na dotyk pomaga tylko wyłączenie prądu. Coś jest dalej nie tak z softem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nie obserwowałem tego u siebie. Nikt inny też nie zgałszał takiego problemu (jeszcze).Gooold wrote: Wed Apr 15, 2026 10:59 am Mam ponownie GKW-01 aktualizowałem soft do 26.04 (beta) przekaźnik działa led się przyciemnia ale termostat już drugi raz w ciągu 24h się zawiesił? Nie wyświetla temperatury tylko jarzy się niebieska dioda nie reaguje na dotyk pomaga tylko wyłączenie prądu. Coś jest dalej nie tak z softem.
Podłączę GKW na stałe i będę obserwował. Dam znać w ciągu 3-4 dni czy u mnie to też wystąpiło.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Gooold
Jedyne co robiłem to resetowałem sieć wifi. Termostat znajduje się po środku dwóch routerów jeden w piwnicy drugi na piętrze i gdzieś w tym okresie termostat się zawiesił.
Ps.
Może by dodać do konfiguracji możliwość zmiany min / max jak to jest w termostacie gg ? Nie wiem po co nastawa do 40 stopni przy ogrzewaniu np. salonu ?
Ps.
Może by dodać do konfiguracji możliwość zmiany min / max jak to jest w termostacie gg ? Nie wiem po co nastawa do 40 stopni przy ogrzewaniu np. salonu ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Aktualnie nie ma takiej opcji, ani planów.Gooold wrote: Wed Apr 15, 2026 1:10 pm Jedyne co robiłem to resetowałem sieć wifi. Termostat znajduje się po środku dwóch routerów jeden w piwnicy drugi na piętrze i gdzieś w tym okresie termostat się zawiesił.
Ps.
Najlepsze suple dla Twojego domu