Zapraszamy do testów czujnika ruchu AURATON PIR Sensor !

[email protected]
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times

Cześć,
jakiś czas temu wrzuciłem na grupę "Supla - Auraton Smart" na FB pierwszą zajawkę dotyczącą nowego czujnika ruchu od AURATON - AURATON PIR Sensor.
Temat wzbudził spore zainteresowanie, pojawiło się też kilka trafnych uwag i pytań.
Istotna informacja: urządzenie posiada na pokładzie wbudowany czujnik temperatury, który można dowolnie wykorzystać!
Dzisiaj mogę już powiedzieć, że czujnik ruchu mamy już gotowy i szukamy osób do testów tego urządzenia przed jego oficjalnym wprowadzeniem na rynek.
Chcemy, żeby czujnik ten był naprawdę dopracowany. W związku z tym potrzebujemy Waszej pomocy.
Zależy nam na:
- Waszym - tylko szczerym - feedbacku (również tym krytycznym),
- testach w różnych warunkach i w różnych scenariuszach, a wiem, że fantazji w tej kwestii Wam akurat nie brakuje,
- sprawdzeniu integracji z SUPLĄ w praktyce.
Nie szukamy „testerów na chwilę”, tylko osób, które faktycznie użyją sprzętu i powiedzą co działa, a co nie - tak jak to już wielokrotnie miało miejsce przy innych urządzeniach. Jeśli znajdziecie coś faktycznie niepokojącego to poprawimy to - zespoły: AURATON i SUPLA czekają w gotowości na Wasze uwagi i sugestie.
Zainteresowanych udziałem w testach, proszę o wypełnienie krótkiej ankiety zgłoszeniowej:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... form?pli=1
Na podstawie Waszych zgłoszeń wybierzemy 8 osób, do których BEZZWROTNIE trafią urządzenia testowe.
Jak zwykle LICZĘ NA WAS i uprzejmie zapraszam do testów.
W imieniu zespołu AURATON:
W.R.
voytekf
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

z przyjemnością przetestuje. pewnie głownie służył by do włączania światła ale też może do jakichś powiadomień np w nocy że coś sie rusza na parterze (nie mam alarmu). Zastosowanie z FB jako wąlcznik pompy do curkulacji też super - obecnie steruje pompa piec. Jednak mam wątpliwości co do włączenia cyrkulacji po wykryciu ruchu np wchodzac do lazienki tylko umyc ręce - nie zdaży dolecieć chyba:) sam pomysl bardo mi sie podoba.
Chętny do przetestowania.
bartek9004

Chętny na test
tsopel

Chętny :)
Raddii

Również chętnie przetestuję :D
Auraton witamy w rodzinie Supli :P
Jacaxx1

Cześć super wiadomość właśnie Na to czekałem Zgłaszam się jako chętny na testy 😁 może w końcu uda mi się coś przetestować
[email protected]
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times

Raddii wrote: Sat Apr 18, 2026 3:21 pm Również chętnie przetestuję :D
Cześć…🤔…, ale my już od półtora roku jesteśmy w tej rodzinie. Mamy już swoje laczki, swój kubek i miejsce przy stole. 😏
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

[email protected] wrote: Sat Apr 18, 2026 4:03 pm
Raddii wrote: Sat Apr 18, 2026 3:21 pm Również chętnie przetestuję :D
Cześć…🤔…, ale my już od półtora roku jesteśmy w tej rodzinie. Mamy już swoje laczki, swój kubek i miejsce przy stole. 😏
I nawet korzenie mocno wrosły ;)
Duch__
Been thanked: 6 times

A może jakaś specyfikacja? Rodzaj wymaganego zasilania? Czy ma wyjścia alarmowe NC/NO/TMP (w końcu to czujka ruchu).
vajera
Has thanked: 289 times
Been thanked: 161 times

Duch__ wrote: Sat Apr 18, 2026 7:46 pm A może jakaś specyfikacja? Rodzaj wymaganego zasilania? Czy ma wyjścia alarmowe NC/NO/TMP (w końcu to czujka ruchu).
To chyba jest czujnik PIR o zasilaniu bateryjnym działający bezprzewodowo - przez Auraton Box.
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277

Return to “Nowości”