Odpowiem na to drugie.lauba11 wrote: Sat Apr 18, 2026 9:16 pmHej,Gumis210 wrote: Sun Sep 20, 2020 12:10 pm Wszystko działa. Przy otwieraniu bramy najpierp pojawia się ikona uchylenia furtki, a jak brama dojedzie do końca to pokazuje się ikona otwarcia bramy - rewelacja. Dziękuję wszystkim za wsparcie i praktycznie odpowiedzi online jak na komunikatorze a nie na forum![]()
Okazało się że trzeba IN1 i IN2 podłączyć do krańcówki znajdującym się za modułem elektroniki - po odchyleniu całego modułu.
Poniżej poprawny schemat podłączenia, oraz zdjęcie wpięcia kabli biały i brązowy.
Edit....
Aaa jeszcze musiałem na supła.cloud zmienić logikę dla ikony bramy bo na początku pokazywała na odwrót.
schemat AWso2018.jpg
2DA92B53-A945-4526-B258-1B30BD113D38.jpeg
kolega ma podobny problem i tutaj pytanie czy operacja „po odchyleniu całego modułu elektroniki” (żeby dostać się do krańcówek) jest skomplikowana?
Czy wymaga rozbierania sterownika, czy tylko odchylenia płytki?
Druga sprawa - czyli krańcówki ZA modułem elektroniki zwierają do 24V?
Dodatkowo pytanie o SBW-02:
czy ktoś próbował go przeprogramować (jeśli to ESP32/ESP8266)?
Czy jest możliwość zmiany konfiguracji wejść na pull-up i obsługi zwarcia do GND zamiast sterowania napięciem?
Z góry dzięki za wskazówki
Odradzam jakiekolwiek "przeprogramowywanie" SBW-02.
To dobry sterownik od Zamela i nie warto w nim czegokolwiek zmieniać.
Nikt raczej takich rzeczy nie robi (nie opłaca się).
Jeśli potrzebujesz innego sterowania, to zakup odpowiedni moduł, wykonaj samemu lub zleć w odpowiednim dziale (chętni się znajdą).