sonoff Basic do napędu bramy

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7971
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw cze 21, 2018 4:46 pm

Zwierałeś wejście na krótko ?

[EDIT]
A zdjęcie, które podesłałeś mimo szczerych chęci nic nie pomoże ponieważ nikt nie domyśli się co jest do czego.
adam3773
Posty: 65
Rejestracja: pn maja 07, 2018 10:12 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska

czw cze 21, 2018 4:53 pm

Tak. Przewody są wyprodukowane z sonoff w takiej kolejności jak u góry listwy, rozbiorę sonoff z zrobię zdjęcie
Czarny kabel czujnik temperatury, biały kontaktron
Załączniki
IMG_20180621_185139.jpg
IMG_20180621_185139.jpg (1.7 MiB) Przejrzano 1286 razy
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw cze 21, 2018 5:21 pm

Wypnij wszystkie przewody. Powtarzam WSZYSTKIE! Zabierz ten moduł do domu. Podłącz 230V i testuj. Wyeliminujesz w ten sposób cała swoją instalacje. Zwieraj te piny zaraz przy module. Nie podłączaj kontaktronu tylko zwyklym drutem zwieraj do GND. Tylko uważaj na 230V. Jeśli nadal będziesz miał problem to już będzie wiadomo, że to wina modułu.
Teraz tylko zgadujemy czy to moduł czy też podłączenie, a Ty nie słuchasz (czytasz) co się do Ciebie pisze.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
adam3773
Posty: 65
Rejestracja: pn maja 07, 2018 10:12 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska

czw cze 21, 2018 5:37 pm

O wypraszam sobie stosowałem się do wszystkich waszych wskazówek. Gdybym nie chciał Was słuchać to bym głowy nie zawracał naprawdę szanuje Wasz czas i jestem wdzięczny za pomoc. Z tym demontażem to mały kłopot bo sonoff jest wklejony do skrzynki. Poczekam aż przyjdzie następny to podmienię. Z tymi testami to też nie dokońca tak przecież w skrzynce też mam podpięte pod 220 o sort 230 stary jestem i nawyki zostają,czujniki powypinałem i zawarłem na krótko . Wielce prawdopodobne że to wina modułu. Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję za pomoc.
adam3773
Posty: 65
Rejestracja: pn maja 07, 2018 10:12 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska

ndz lip 01, 2018 4:05 pm

To była wina sonoff a kolejny przerobiony i działa bez zarzutów.
madu
Posty: 7
Rejestracja: śr wrz 13, 2017 6:22 pm

sob lut 02, 2019 1:39 pm

witm
czy ma ktos jeszcze paczke z sonoff_gate_ds18b20_NO_v2.0_p5.rar
bo nigdzie nie moge namierzyc
potrzebuje tych plikow:
sonoff_gate_ds18b20_1024_eagle.flash.bin
sonoff_gate_ds18b20_1024_eagle.irom0text.bin
esp_init_data_default.bin
Gucio2607.
Posty: 457
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

sob lut 02, 2019 2:08 pm

Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

sob lut 02, 2019 8:15 pm

A który soft polecasz kolego do obsługi ds18b20
Gucio2607.
Posty: 457
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

ndz lut 03, 2019 8:31 am

Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

ndz lut 03, 2019 10:58 am

A pod który gpo podłączyć sygnał RX czy tx oraz jaki opornik
ODPOWIEDZ