Witam! Już pogodziłem się z tym, że MEW-01 (FW 2.8.31) nie przekazywał info kilowatogodzin. Encje pokazuja same zera. Jestem i tak zadowolny z pomiaru energii chwilowej - mowa o odczycie via MQQT w Home Assistant Green. Ale po zakupie LEW-02 (FW 23.05) wszystkie statystyki są przekazywane do HA. W związku z tym mam pytanie, czy MEW-01 ma już upgrade które uzupełnia ta lukę? Nie sprawdzam na co dzień wersji FW - nie jestem na bieżąco z aktualizacjami.
W rzeczy samej, w apce supla mam wszystkie statystyki.
MEW-01 nie zwraca kWh do Home Assistant
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Aktualna wersja to 2.8.61.
MEW 01 sporo osób używa w HA i nie ma takiego problemu.
Spróbuj zrobić aktualizację.
Używasz bezpośredniego połączenia MEW z MQTT, czy za pośrednictwem serwera SUPLI?
MEW 01 sporo osób używa w HA i nie ma takiego problemu.
Spróbuj zrobić aktualizację.
Używasz bezpośredniego połączenia MEW z MQTT, czy za pośrednictwem serwera SUPLI?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
krzem
Przez MQTT. Tam mam wpisany serwer supli. Nawet nie zastanawiałem się nad podłączeniem bezpośrednim, Dużo zachodu ze zmianą? Nie wszystkie urządzenia Supli mogę tak podłaczyć - część jest fizycznie w inych miejscach. Zaraz zabiore się za zmiane FW.
-
krzem
Aktualizacja poszła w chwilę. Mam odczyt kWh całości, bez podziału na fazy. Tak ma być? To już sukces:)
A czy jest opcja ustawienia taryfy dwustrefowej?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
SUPLA udostępnia pomiary z podziałem na fazy oraz łącznie.krzem wrote: Mon Apr 27, 2026 7:43 pm Aktualizacja poszła w chwilę. Mam odczyt kWh całości, bez podziału na fazy. Tak ma być? To już sukces:)
Nie ma jeszcze obsługi taryf. Będą dodane ale będzie to funkcja serwera SUPLI.
Najlepsze suple dla Twojego domu