Te czujniki tak mają - po ponownym uruchomieniu bramki czasami połączą się od razu a czasami po kilku/kilkunastu minutach - możesz to przyspieszyć wyjmując i wkładając z powrotem baterie.Jaroni wrote: Tue Apr 28, 2026 2:13 pm Wersja 1.5.25 przywróciła synchronizacje czasu i daty w (_TZE284_vvmbj46n::TS0601), ale potrzebowała dużo czasu, żeby aktywowały się w Cloud i apce parametry temperatury i wilgotności. Po sparowaniu od razu wyświetlił się aktualny czas i data, ale trzeba była wzbudzić czujnik, żeby wyświetliła się ikonka WiFi, a dopiero po ok. 10 min aktywowały się wartości temperatury i wilgotności w Cloud i aplikacji. Musisz Łukaszu znaleźć złoty środek między 1.5.17, a 1.5.25. Nie wiem jeszcze, jak ta najnowsza sprawuje się z tytułowymi czujnikami.
Jedyna zmiana polegała na tym, że w przypadku kilku wersji do czujnika leciał czas UTC a local był 0, nic innego nie zmieniałem. Teraz leci identyczny UTC i local i tak zostanie.Edycja:
Jest chyba OK. Teraz wgrałem soft 1.5.25 jeszcze raz, sparowałem ponownie czujnik (_TZE284_vvmbj46n::TS0601) i od razu praktycznie pokazały się w apce wartości T/H i na czujniku ikonka WiFi zaświeciła na stałe. Dodałem do tej bramki czujnik tytułowy i też wszystko zadziałało od razu jak trzeba. Ja bym tu już nic przy tych danych dla tychże czujników nie grzebał, bo teraz to już jest chyba naprawdę problem kompleksowo rozwiązany.