Zapraszamy do testów czujnika ruchu AURATON PIR Sensor !

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

LukiSpajder wrote: Sun May 03, 2026 10:17 am Widzę że temat został przegadany i jest zgoda 😁
Tak, jest to dodane. Na pełne wsparcie trzeba będzie jeszcze poczekać na Clouda, aby parametr był widoczny i dostępny do ustawienia.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Z wiadomości którą otrzymałem jesteś w gronie beta testerów czujnika - super wiadomość 😁👍 , podziękowania dla firmy Auraton
Tak więc Box już zaktualizowany do wersji beta 26.04.02 , czekam na czujkę ruchu . Jeśli nie będzie najnowszej wersji softu w niej to będzie okazja przetestować proces aktualizacji😁

A włączenie / wyłączenie tej diody do momentu aktualizacji Clouda jest możliwe z poziomu strony konfiguracyjnej czujki ? Czy narazie będzie to niedostępne ?
veeroos
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

I ja się załapałem na testy 😉. Zobaczymy czy czujnik wytrzyma moje testy 😂😂😂. Muszę tylko bramkę zaktualizować do bety 😉.
Zamel Mew-01, Zamel PEW-01, Zamel SBW-01, Zamel THW-01, Zamel SRW-01, Zamel mSLW-02, Auraton BOX + Indor Sensor, Airly Gate By Veeroos, Zigbee to Supla Gateway + sensors, Zamel SGW-01 and more

https://github.com/v33r005
klew

veeroos wrote: Mon May 04, 2026 6:45 am I ja się załapałem na testy 😉. Zobaczymy czy czujnik wytrzyma moje testy 😂😂😂. Muszę tylko bramkę zaktualizować do bety 😉.
Dziś soft na Boxa przestanie być "beta", także możesz później zrobić zwykły update.
klew

LukiSpajder wrote: Mon May 04, 2026 4:06 am A włączenie / wyłączenie tej diody do momentu aktualizacji Clouda jest możliwe z poziomu strony konfiguracyjnej czujki ? Czy narazie będzie to niedostępne ?
Nie dodałem tego do lokalnego www. Wrzucę przy okazji następnej aktualizacji.
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

Nie wiedzieć czemu wiadomość od Auraton trafiła do kosza w mojej poczcie.
Całe szczęście, że tam zajrzałem ;)
Także czekam za przesyłką i będziemy testować, dzięki.
[email protected]
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times

Cześć,

po wielu tygodniach wewnętrznych testów i dopracowywania szczegółów - z wielką ulgą i radością - wreszcie mogę oficjalnie napisać, że zostały dzisiaj wysłane czujniki ruchu AURATON PIR Sensor do wybranych testerów społeczności SUPLA.
Do testów wybraliśmy nie 8, a 12 osób i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, urządzenia powinny dotrzeć do Was w poniedziałek.
Bardzo zależy nam na możliwie szerokim przekroju scenariuszy użytkowania. Na ten moment zarówno sama komunikacja z SUPLĄ, jak i stabilność działania czujnika wyglądają naprawdę bardzo obiecująco, ale tak naprawdę dopiero Wasze bojowe warunki pokażą nam pełny obraz urządzenia.
Bardzo będziemy wdzięczni za:
- szczere opinie,
- zgłaszanie problemów,
- pomysły,
- i wszystkie nietypowe zastosowania, które pojawią się podczas testów.
Jak zawsze liczymy na Wasze techniczne podejście i kreatywność.
Link do pełnej instrukcji czujnika ruchu AURATON PIR Sensor:
https://manuals.auraton.pl/manuals/auraton-pir-sensor/
Pozdrawiam i miłego weekendu.
W imieniu zespołu AURATON
W.R.
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

No i jest 😁 narazie tylko tyle wieczorem testy i coś więcej 😉😁

IMG_0957.jpeg

IMG_0958.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Cześć u mnie też już czujnik na miejscu.
Do bramki dodał się ekspresowo, narazie prosta konfiguracja w korytarzu do sterowania światłem.
@klew czy jak czujnik będzie wykrywał ruch to czas będzie się nadpisywał?

P.S. W weekend bedą testy zasięgu w starszym domu, mam sporo urządzeń Auratona i narazie udało mi się znaleść tak dogodne miejsce dla bramki że wszystko co mam na 3 kondygnacjach stabilnie działa na jednym BOX,ie :D
IMG_5915.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by robertklepacki94 on Mon May 11, 2026 5:54 pm, edited 1 time in total.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
voytekf
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

również dostałem dziś paczke i po pracy od razu podłączyłem. Dostałem również Auraton BOX. Podłączenie boxa jak i czujnika przebiegło bez najmniejszego problemu nie ma sie do czego przyczepić. Na szybko ustawiłem reakcje włączającą światłow pokoju i wyłączającą i tu też działa wszystko ok. Ustawiłem sobie reakcje czasowe że ma włączać swiatło tylko jak sie ściemni oraz jak bateria spadnie do 99% i na razie czekam:)
Ogołnie to wiem, żę dopkupie tych czujników więcej.
Z tego co pamiętam to pytałem już o to ichyba nie było możlwiości wtedy ale możę teraz coś sie zmieniło. Chchiałbym wychodząc z domu tak jakby zazbroić alarm w supli tj żeby właczenie przycisku lub przełączenie kanału wirtualnego spowodowało, żę spis reakcji ma działać od tego momentu aż do wyłaczenia. Czyli wychodze z domu i włączam "alarm" i wtedy określone reackje będą działać czyli np powiadomienie o ruchu itp

Return to “Nowości”