Czy obecnie tj maj 2026 coś się dzieje z supla?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Były aktualizacje robione.dawidd wrote: Thu May 07, 2026 2:20 pm Hej, od paru dni logując się do cloud miałem info że aktualizacja itd. Zauważyłem że część reakcji nie działa prawidłowo. Czy to jakieś ogólne pracę czy coś się dzieje tylko u mnie? Serwer svr08
Jakie reakcje Tobie nie działają?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Ja też mam konto na serwerze 8 i dzisiaj wieczorem mama do mnie dzwoni że po zamknięciu bramy światło się nie wyłączyło, do tego wyłączyło mi się samo podświetlenie podbitki mimo że nie było wtedy nikogo w domu. Nie mówię że to jakiś bug ale będę obserwował.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Potrzebujemy więcej info, które pozwoliłoby na zreprodukowanie problemu. Po stronie supla-server nic się nie zmieniło. Była duża aktualizacja samego clouda obejmująca aktualizację Symfony i zależnych bibliotek. Nie ma to wpływu na działanie reakcji. Może mieć potencjalnie wpływ na UI(+backend) przy ich konfiguracji.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
dawidd
- Been thanked: 1 time
U mnie nie wyłączała się grzałka gdy produkcja z pv spadała. Mam ustawione że przy -100W mam się wyłączyć a 3 razy sam ja w apce wyłączyłem bo widziałem że jest 2500w poboru, a nie sprzedaży.
Przez kilka dni też nie działała prawidłowo bramka zigbee, tj często po nocy ESP migało jak by było w trybie AP. Reset pomagał.
W ogóle nie działają roleta sterowana przez bramkę ani z apki, ani z cloud, myślałem że się zepsuła, ale dziś się normalnie odsunęła po wschodzie słońca czyli reakcja się wykonała. Z apki tez działa
Przez kilka dni też nie działała prawidłowo bramka zigbee, tj często po nocy ESP migało jak by było w trybie AP. Reset pomagał.
W ogóle nie działają roleta sterowana przez bramkę ani z apki, ani z cloud, myślałem że się zepsuła, ale dziś się normalnie odsunęła po wschodzie słońca czyli reakcja się wykonała. Z apki tez działa
-
pykaman
U mnie od wczoraj samo włącza się oświetlenie. Grupa 4 kanałów oświetlenia zewnętrznego. Grupa ma ustawiony harmonogram w oparciu o zachód słońca. Światlo zapala się w dzień. Svr6.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Sprawdź w ustawieniach konta w Cloud jaką masz ustawioną strefę czasową.pykaman wrote: Sun May 17, 2026 2:18 pm U mnie od wczoraj samo włącza się oświetlenie. Grupa 4 kanałów oświetlenia zewnętrznego. Grupa ma ustawiony harmonogram w oparciu o zachód słońca. Światlo zapala się w dzień. Svr6.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
pykaman
Jak zawsze nic nie zmieniałem Europa/warszawa utc+2. Jest jakaś możliwość wyciągnięcia logów jak to się włącza? Tak jak np jak ktoś telefonem włącza to drugi użytkownik tego samego konta widzi to na swojej aplikacji gdy ma ją akurat wlączoną. W historii harmonogramu jest że ostatnia akcja to wylączenie wczoraj o 21.45 ( tak jak jest ustawiony) . Dzisiaj to że 4 razy już się zapaliło.
-
pykaman
No właśnie tam wyświetla się to co jest w harmo to co ustawiłem. Czyli o zachodzie włącz i o 21.45 wyłącz