Udostępnienie urządzenia innemu uzytkownikowi

Basmar

Już nie raz wspominałem o video bibliotece dla userów.
Ostatnio temat ikon ruszył chyba szybciej z powodu paru śmiałków i niespokojnego ducha.

Tutaj jest wideo jak udostępnianie wygląda. Nie jest to 100% metoda na wszystkie potrzeby ale daje radę.

https://youtu.be/oLzm23-p_Ag

Pozdrawiam i do zobaczenia na Offline Party.
No i cały plan spalił na panewce :cry:
Robinson74
Has thanked: 13 times
Been thanked: 6 times

klew wrote: Mon Jun 26, 2023 7:49 pm - telefony w Supli to "aplikacje klienckie", "smatfony"
- każdemu zarejestrowanemu telefonowi przypisujesz "identyfiktor dostępu"
- możesz przypisać wiele telefonów do tego samego "identyfikatora dostępu"
- do każdego "identyfikatora dostępu" przypisuje jakie "lokalizacje" ma mieć dostępne
- a do "lokalizacji" przypisujesz jakie "kanały" w niej mają być
Może nie do końca w temacie udostępniania kanałów innym osobom, ale moje pytanie jest powiązane z ustawieniem różnych lokalizacji.
Otóż w aplikacji Supla na telefonie mamy możliwość posortowania kanałów chyba tylko wg lokalizacji.
Jeżeli chciałbym na początku listy kanałów widzieć 5-6 kanałów, ale z różnych lokalizacji, to czy powinienem może utworzyć sobie nową lokalizację (o nazwie np. NAJWAŻNIEJSZE KANAŁY) i przypisać do niej te 5-6 kanałów, a następnie ustawić tę lokalizację jako pierwszą na liście?
Czy może jest jakieś inne rozwiązanie bez tworzenia tej sztucznej lokalizacji?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Robinson74 wrote: Tue Apr 07, 2026 8:49 am Może nie do końca w temacie udostępniania kanałów innym osobom, ale moje pytanie jest powiązane z ustawieniem różnych lokalizacji.
Otóż w aplikacji Supla na telefonie mamy możliwość posortowania kanałów chyba tylko wg lokalizacji.
Jeżeli chciałbym na początku listy kanałów widzieć 5-6 kanałów, ale z różnych lokalizacji, to czy powinienem może utworzyć sobie nową lokalizację (o nazwie np. NAJWAŻNIEJSZE KANAŁY) i przypisać do niej te 5-6 kanałów, a następnie ustawić tę lokalizację jako pierwszą na liście?
Czy może jest jakieś inne rozwiązanie bez tworzenia tej sztucznej lokalizacji?
Obecnie jedyne wyjście to nowa lokalizacja i przeniesienie tam tych kanałów (znikną z poprzedniej lokalizacji, bo kanał może być tylko w jednej lokalizacji).

W planach jest dodanie "ulubionych"/pulpitu do apki, gdzie można dodać sobie wybrane kanały. Termin nieznany ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Robinson74
Has thanked: 13 times
Been thanked: 6 times

klew wrote: Tue Apr 07, 2026 9:20 am W planach jest dodanie "ulubionych"/pulpitu do apki, gdzie można dodać sobie wybrane kanały. Termin nieznany ;)
O super!
To jestem za, żeby nie było argumentu, że brak chętnych. ;)
greg7
Has thanked: 21 times
Been thanked: 1 time

Cześć coś u mnie nie działa, ma u siebie aplikację robię w Supla.cloud nowy identyfikator dostępu, w drugim telefonie mam aplikację nowo zainstalowaną wpisuje w adres e-mial, identyfikator który utworzyłem razem z hasłem i nie działa. Obydwa telefony są w infrastrukturze iOS
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

greg7 wrote: Wed May 13, 2026 2:38 pm Cześć coś u mnie nie działa, ma u siebie aplikację robię w Supla.cloud nowy identyfikator dostępu, w drugim telefonie mam aplikację nowo zainstalowaną wpisuje w adres e-mial, identyfikator który utworzyłem razem z hasłem i nie działa. Obydwa telefony są w infrastrukturze iOS
Rejestruj telefon tylko poprzez podanie maila.
W cloud włącz "rejestrację klientów".
Jak telefon się pojawi, to przypisz mu identyfikator
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
greg7
Has thanked: 21 times
Been thanked: 1 time

Dzięki działa!

Return to “Ogólna dyskusja”