Zmiana e-mail do logowania na cloud.supla.org

rtyrala
Has thanked: 2 times

Mam pytanie dotyczące możliwości przepięcia konta używanego w cloud.supla.org z obecnego adresu mailowego na inny.
Konto rejestrowałem dawno temu i od tego czasu adres e-mail przestał działać (operator poinformował o przejęciu firmy, a domena została wyłączona). Nadal mogę się zalogować na cloud.supla.org, ale wśród opcji nigdzie nie widzę opcji podmiany e-maila na nowy. Nie mam już możliwości korzystania z dotychczasowego e-maila (w szczególności nie mogę odebrać żadnych wiadomości). Zmiana adresu pozwoliłaby uniknąć mozolnego "przepinania" wszystkich urządzeń skonfigurowanych już przy koncie. Proszę o sugestię, co można zrobić w tej sytuacji, żeby nie bawić się w zakładanie nowego konta na nowym adresie i ponowną konfigurację. Czy jest to w ogóle możliwe
Pozdrawiam
Rafał
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Niestety nie ma obecnie takiej możliwości ponieważ urządzenia używają tego maila. Mamy zarys rozwiązania jak ten problem rozwiązań ale brakuje czasu na weryfikację i wdrożenie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
rtyrala
Has thanked: 2 times

Dzięki za odpowiedź. Będę czekał cierpliwie - może się uda. 😊
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Jedno jest pewne. Kiedyś będziesz musiał migrować z urządzeniami na nowe konto.
Na razie nie ma takiej funkcjonalności, która pozwoliłaby to zrobić bez rekonfiguracji urządzeń, ale jak już @pzygmunt napisał, jest na to jakiś pomysł ale czasu brak.
Na tym koncie obecnym dalej będzie Ci wszystko działać, ale jak zapomnisz hasła, to go nie odzyskasz.
Tak to jest z domenami, które należą do jakichś firm, które się nie przejmują użytkownikami ich poczty.
Nie wiem ile masz urządzeń, ale jak nie jest ich zbyt wiele to nie ma co czekać.
Stwórz sobie mimo wszystko nowe konto na podstawie adresu mailowego, który nie zniknie za jakiś czas.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila

Return to “Pomoc”