Do tej używałem tylko GuiGeneric do sterowania roletami. Chciałem przy rozbudowie mojej Supli przetestować urządzenia z Zamela i kupiłem jedno SRW-02m i nie widzę nigdzie opcji skonfigurowania przycisku jako "krok po kroku".
U mnie w domu przy każdej rolecie jest zwykły przycisk zwierny z jednym klawiszem i w GuiGeneric można było ustawić typ przycisku jako step-by-step. Wtedy tylko jeden z przycisków steruje roletą w stylu góra->stop->dół->stop->góra itd. a drugi zostaje jako ewentualny wyzwalacz akcji (w moim przypadku jest do niczego nie podłączony).
Dla mnie osobiście bardziej podobają mi się zwykle przyciski niż roletowe i brakuje mi możliwości ustawienia takiej opcji w SRW-02m.
Czy byłaby możliwość dodania takiej funkcjonalności w którejś z przyszłych aktualizacji SRW-02?
Sterowanie step-by-step jednym przyciskiem
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
Zamek ma chyba ogólne ustawienia bo tak samo z ROW nie zrobisz automatu schodowego a włącznik zasilania lub światła. A patrzyłeś może na przyciski jak np ospel sonata ? Ja mam je właśnie jako monostabilne / zwierne i jestem mega zadowolony. Do rolet wybrałem sobie w opcji z szklana ramkąrasz wrote: Fri May 15, 2026 11:11 pm Do tej używałem tylko GuiGeneric do sterowania roletami. Chciałem przy rozbudowie mojej Supli przetestować urządzenia z Zamela i kupiłem jedno SRW-02m i nie widzę nigdzie opcji skonfigurowania przycisku jako "krok po kroku".
U mnie w domu przy każdej rolecie jest zwykły przycisk zwierny z jednym klawiszem i w GuiGeneric można było ustawić typ przycisku jako step-by-step. Wtedy tylko jeden z przycisków steruje roletą w stylu góra->stop->dół->stop->góra itd. a drugi zostaje jako ewentualny wyzwalacz akcji (w moim przypadku jest do niczego nie podłączony).
Dla mnie osobiście bardziej podobają mi się zwykle przyciski niż roletowe i brakuje mi możliwości ustawienia takiej opcji w SRW-02m.
Czy byłaby możliwość dodania takiej funkcjonalności w którejś z przyszłych aktualizacji SRW-02?
Ja mam dokładnie ten
https://e-ospele.pl/lacznik-zaluzjowy-z ... rwQAvD_BwE
I do tego taką ramka
https://e-ospele.pl/ramka-pojedyncza-bi ... 1rgc-78-00
Oczywiście wszystko wg własnego uznania ale klasyczne rowerowe też mnie wkurzały bo były na jakiejś pozycji i czasami nijak to się miało.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
W ustawieniach przycisków to nie jest dostępne. Można trochę na około zrobic przez Wyzwalacze Akcji. Tam ustawiasz sobie: wciśnięcie przycisku -> akcja krok po kroku na rolecie.rasz wrote: Fri May 15, 2026 11:11 pm Do tej używałem tylko GuiGeneric do sterowania roletami. Chciałem przy rozbudowie mojej Supli przetestować urządzenia z Zamela i kupiłem jedno SRW-02m i nie widzę nigdzie opcji skonfigurowania przycisku jako "krok po kroku".
Efekt ten sam, tylko sterowanie leci przez serwer, a nie lokalnie.
Najlepsze suple dla Twojego domu