Jak skonfigurować i udostępnić sterownik bramy eLWI1 innej osobie?

Lotrab

Dzień dobry.
W automacie do otwierania bram zainstalowałem sterownik eLWI1 do łączności wifi. Chciałbym udostępnić możliwość otwierania i zamykania bramy na telefonie żony. Mimo wielu prób nie udało mi się tego zrobić. Czy jest ktoś życzliwy, kto łopatologicznie (punkt po punkcie) napisał mi, co muszę wykonać w aplikacji, żeby to udostępnienie było skuteczne. Na swoim koncie w Moja supla dodałem smartfon żony (gdzieś zniknął mój), w lokalizacjach dodałem dodatkową lokalizację "telefon żony", a w identyfikatory dostępu dodałem nowy identyfikator dostępu nr 3. Teoretycznie zrobiłem wszystko, co powinno być zrobione, ale efektu udostępnienia nie ma. Nie wiem, co robię źle. Może ktoś pomoże.
Mam jeszcze następne pytanie:
Na moim koncie Supla wyświetla się komunikat: "Rejestracja urządzeń AKTYWNA wygaśnie 19.05.2025 godz. 11:38, kliknij aby wyłączyć" Nie wiem, czego dotyczy ten komunikat i czy można go wyłączyć.
I ostatnia kwestia:
Po podłączeniu sterownika na aplikacji zostało aktywowane coś, co jest określone mianem typ: przekaźnik. Nazwałem go "brama wjazdowa" i ma ID 5012. Na tej samej stronie mam następne 3 ikony. Jedna typ przekaźnik ID 5013 i dwie typ: czujnik binarny o następnych numerach. Wszystkie 3 ikony są podświetlone na żółto z informacją "brak". Czy coś z tym trzeba zrobić?
Zdaję sobie sprawę, że mam dużo problemów z prawidłowym ustawieniem tego sterownika, ale może jakaś życzliwa duszyczka pomoże mi je rozwiązać.
Pozdrawiam :)
Lotrab
Pietras81
Been thanked: 1 time

Ja pierwszy raz widzę taki sterownik. Ale wpisując w neta producent podaje instrukcję. https://sklep.peiter.pl/pl/p/Sterownik- ... eLWI1/2222
Zerknij może coś się wyjaśni.
Jak masz na żółto to pewnie nie masz wybranych funkcji knału. Może jakieś zdjęcie z ekranu ?? Bedze łatwiej coś pomóc.

https://eldrim.pl/kontakt/ - tu masz producenta
https://pietras-81.aqi.eco/
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Też nie znamy tego sprzętu.
ELDRIM nie jest naszym oficjalnym partnerem ale mamy nadzieję, że to się zmieni.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Lotrab wrote: Mon May 18, 2026 9:47 am Chciałbym udostępnić możliwość otwierania i zamykania bramy na telefonie żony. Mimo wielu prób nie udało mi się tego zrobić. Czy jest ktoś życzliwy, kto łopatologicznie (punkt po punkcie) napisał mi, co muszę wykonać w aplikacji, żeby to udostępnienie było skuteczne. Na swoim koncie w Moja supla dodałem smartfon żony (gdzieś zniknął mój), w lokalizacjach dodałem dodatkową lokalizację "telefon żony", a w identyfikatory dostępu dodałem nowy identyfikator dostępu nr 3. Teoretycznie zrobiłem wszystko, co powinno być zrobione, ale efektu udostępnienia nie ma. Nie wiem, co robię źle. Może ktoś pomoże.
Te kanały z urządzenia (przekaźnik, czujnik, itd) powinny być przypisane do jednej lokalizacji, np. "dom". Jeśli Ty i żona macie widzieć wszystko tak samo w apce i dostawać te same powiadomienia, to możesz zostawić sobie jeden wspólny identyfikator dostępu, np. "ID Lotrab". Jeśli chcesz coś rozdzielić, np. żona ma mieć dostęp do sterownika bramy, ale nie ma dostawać powidomień, to utwórz jej osobny "ID Żona". Oba identyfikatory dostępu muszą mieć przypisaną lokalizację "dom".

Pisałeś, że Tobie "aplikacja kliencka" zniknęła, więc może zróbmy to od początku. Usuń aplikacje klienckie z Cloud. W aplikacjach klienckich kliknij "włącz rejestrację klientów" (jeśli jest wyłączona).
Następnie odpal SUPLĘ na swoim telefonie. Jeśli masz konto skonfigurowane, to telefon powinien się podłączyć, ale bez przypisanego id dostępu (w apce wyskoczy błąd oraz prośba o zalogowanie - możesz dać analuj). Następnie w Cloud w aplikacjach klienckich pojawi się Twój telefon. Kliknij na niego i przypisz mu "ID Lotrab", zapisz, kliknij "spróbuj ponownie" w telefonie -> powinieneś widzieć sterownik bramy.
Następnie zrób dokładnie to samo na telefonie żony. Ustawienia konta powinny być identyczne - czyli mail taki sam jak na Twoim telefonie. Jeśli dodałeś drugie konto, to skasuj je na telefonie i dodaj jeszcze raz takie samo jak na Twoim telefonie. Tutaj na końcu możesz przypisać "ID Żona" jeśli to dodałeś.
Lotrab wrote: Mon May 18, 2026 9:47 am Mam jeszcze następne pytanie:
Na moim koncie Supla wyświetla się komunikat: "Rejestracja urządzeń AKTYWNA wygaśnie 19.05.2025 godz. 11:38, kliknij aby wyłączyć" Nie wiem, czego dotyczy ten komunikat i czy można go wyłączyć.
Możesz to kliknąć i wyłączyć. Na nowych kontach to jest domyślnie włączone przez jakiś czas, ale to jest potrzebne tylko gdy dodajesz nowe urządzenia do swojego konta.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Pomoc”