Zamel SBW-02 - Botticelli 650 i elektrozaczep od drzwi

jamiro1
Been thanked: 1 time

Witam.
Podpiąłem dzisiaj Zamela SBW-02 pod napęd BFT Botticelli 650, gdzie napięcie to 24 VC. Chciałbym jeszcze pod wolny kanał podpiąć elektrozaczep od drzwi wejściowych. Schemat domofonu poniżej na zdjęciu. Ogólnie da radę ? Jeżeli tak to które przewody i pod jakie wejście w Zamelu się wpiąć?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
george1255
Has thanked: 12 times
Been thanked: 7 times

Furtkę Analogicznie jak brame. A które przewody to musisz rozszyfrować schemat. Najlepiej zapytać tego kto to ogarniał i rozpisywał.
jamiro1

A jakie znaczenie będzie mieć sytuacja, że Zamel zasilany jest z napędu bramy napięciem 24 VAC, a elektrozaczep bodajże 12VAC ?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Zasadnicze pytanie brzmi do jakiego punktu masz doprowadzone przewody od miejsca gdzie jest SBW ?
Do elektrozaczepu ?
Do zasilacza unifonu ?
Czy może do unifonu ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
jamiro1

pzygmunt wrote: Thu May 21, 2026 9:56 am Zasadnicze pytanie brzmi do jakiego punktu masz doprowadzone przewody od miejsca gdzie jest SBW ?
Do elektrozaczepu ?
Do zasilacza unifonu ?
Czy może do unifonu ?
Na ten moment SBW mam podłączony tylko do napędu bramy garażowej. Całą główną instalacje od domofonu mam w pobliżu, więc tu jest temat otwarty jeżeli chodzi które przewody mogę wykorzystać.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jeśli masz taką możliwość to podłącz 21 i 24 do 0 i LZ w zasilaczu.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “ZAMEL SBW-02”