Code: Select all
Sukces (SONOFF::SNZB-06P)OCCUPANCY
i ILLUMINANCE
Nic w tej aplikacji się nie dzieje, macham przed czujnikiem ręką, też nic. Jak to poustawiać?
Moderator: vajera
Code: Select all
Sukces (SONOFF::SNZB-06P)1. Zacznij od Standardowej Procedury Reanimacji (ponowne parowanie z włączonym Force device to bind gateway again).Jaroni wrote: Sun May 17, 2026 5:12 pm Bez problemu udało się sparować SONOFF SNZB-06P Zigbee czujnik obecności człowieka wykrywanie światła radar mikrofalowySą dwa kanały:Code: Select all
Sukces (SONOFF::SNZB-06P)
OCCUPANCY
i ILLUMINANCE
Screenshot_2026-05-17-19-07-46-608_org.supla.android-2.jpg
Nic w tej aplikacji się nie dzieje, macham przed czujnikiem ręką, też nic. Jak to poustawiać?
UPDATE - zaktualizuj najpierw bramkę do wersji 1.5.41-17/05/26 i wtedy zweryfikuj działanie czujnika.Jaroni wrote: Sun May 17, 2026 5:12 pm Bez problemu udało się sparować SONOFF SNZB-06P Zigbee czujnik obecności człowieka wykrywanie światła radar mikrofalowySą dwa kanały:Code: Select all
OCCUPANCY
i ILLUMINANCE
Ten Update jest chyba jakiś felerny. FlasherESP wgrywa w pętli coś i dioda świeci na biało. Podejrzewam, że w czujniku trzeba było tylko zastosować odwróconą logikę.vajera wrote: Sun May 17, 2026 6:40 pmUPDATE - zaktualizuj najpierw bramkę do wersji 1.5.41-17/05/26 i wtedy zweryfikuj działanie czujnika.Jaroni wrote: Sun May 17, 2026 5:12 pm Bez problemu udało się sparować SONOFF SNZB-06P Zigbee czujnik obecności człowieka wykrywanie światła radar mikrofalowySą dwa kanały:Code: Select all
OCCUPANCY
i ILLUMINANCE
Udało Ci się nawiązać komunikację z tym czujnikiem?Jaroni wrote: Sun May 17, 2026 9:18 pm Ten Update jest chyba jakiś felerny. FlasherESP wgrywa w pętli coś i dioda świeci na biało. Podejrzewam, że w czujniku trzeba było tylko zastosować odwróconą logikę.
Coś mi się pokićkało, zapomniałem, że update z poziomu GUI się robi.
U mnie to samo tez zero reakcji bramka zaktualizowanavajera wrote: Wed May 20, 2026 8:03 pmUdało Ci się nawiązać komunikację z tym czujnikiem?Jaroni wrote: Sun May 17, 2026 9:18 pm Ten Update jest chyba jakiś felerny. FlasherESP wgrywa w pętli coś i dioda świeci na biało. Podejrzewam, że w czujniku trzeba było tylko zastosować odwróconą logikę.
dodam ze na bramce ewelinka dziala prawidlowocoroner23 wrote: Thu May 21, 2026 9:57 amU mnie to samo tez zero reakcji bramka zaktualizowanavajera wrote: Wed May 20, 2026 8:03 pmUdało Ci się nawiązać komunikację z tym czujnikiem?Jaroni wrote: Sun May 17, 2026 9:18 pm Ten Update jest chyba jakiś felerny. FlasherESP wgrywa w pętli coś i dioda świeci na biało. Podejrzewam, że w czujniku trzeba było tylko zastosować odwróconą logikę.
Wykonałeś standardową procedurę reanimacji?