Włącznik światła (Zbeacon::TS0001) - jak ustawić integrację z Google Home?

Moderator: vajera

Jaroni
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Może znajdzie się ktoś życzliwy i udzieli mi porady, jak ustawić w Google Home integrację czujnika światła Zigbee Mini Inteligentny Przełącznik DIY 2-drożny Moduł 16A, żeby po wydaniu polecenia "hey google, włącz światło", nie pytał, czy na pewno chcę włączyć, tylko jak w przypadku bramy garażowej, od razu uruchamiał wykonanie polecenia?

Screenshot_2026-04-24-09-18-10-692_com.google.android.googlequicksearchbox-2.jpg

Screenshot_2026-04-24-09-18-23-300_com.google.android.googlequicksearchbox-2.jpg

Edit:

Pytanie już nie aktualne, coś sam namieszałem, zamiast zostawić brak, włączyłem potwierdzenie.

A tak w ogóle, to fajne mini urządzenie. W ciemno kupiłem, a jeszcze nie rozbierałem swojej puszki i nie wiedziałem, czy coś nie będę musiał kuć. Miła niespodzianka, przełącznik po zdemontowaniu kostek zaciskowych i podłączeniu przewodów do przełącznika, zmieścił się w małej puszce :)

IMG_20260423_183817-2.jpg

IMG_20260424_091424-2.jpg

IMG_20260424_091716-2.jpg

Teraz jeszcze wywiercę dziurkę w dekielku i będzie mi świecić dioda i będzie można go łatwo resetować.
Jakie stosuje się w tego typu urządzeniu przydatne reakcje, sceny, harmonogram?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
vajera
Has thanked: 289 times
Been thanked: 161 times

... (usunięte)
Zawsze może się komuś przydać w mniej lub bardziej odległej przyszłości - zwłaszcza, gdy nowy użytkownik będzie poszukiwał np. informacji o wielkości sterownika - też kiedyś byłem w tym miejscu ;)
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277
Jaroni
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Hejka,

zamontowałem drugi taki sam włącznik światła w drugim pokoju, ale o innym numerze ID: Sukces (HOBEIAN::ZG-301Z) i nie działa jak należy. W aplikacji załącza niby włączanie i wyłączanie, ale nie dzieje się nic z żarówką i nie słychać charakterystycznego klik. Przyciskiem w przekaźniku zapalam i gaszę światło i słychać klik. W czym może być problem?

Edit:

Chyba jest dobrze, zrobiłem Force device to bind gateway again i po tym parowaniu teraz działa jak należy.
Dodam jeszcze, że różnica między tymi przekaźnikami jest taka, że w tym tytułowym przy zapaleniu światła, diodka świeci na niebiesko, a w tym drugim przy zapaleniu światła zaświeca się zielona diodka.

Return to “Bramka ZigBee”