Czujnik zalania

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

vajera wrote: Fri May 22, 2026 5:54 pm
2021 - to chyba nie teb model czujnika?
Nie wiem kiedy one weszły na rynek, ale Auraton Smart istniał zanim powstał Box :)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
[email protected]

Model czujnika water sensor jest ok, połączył się z box i po chwili wszedł w tryb aktualizacji z którego już nie wyszedł od dzis rano, bateria była słaba po sparowaniu, widziałem kilka %, teraz nie reaguje, wymienia mi ten czujnik? miał działać 10 lat, uruchomiony może 2 razy przez ten czas, nie mogłem dodzwonić się dziś do serwisu. Co ciekawe mimo że czujnik jest wyłączony to pokazuje naładowaną baterie w połowie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

[email protected] wrote: Fri May 22, 2026 5:44 pm Czy Auraton dalej wymienia czujniki po gwarancji rozładowane po aktualizacji z boxa? Mam czujnik kupiony w 2021r. a dziś dokupiłem box i po probie połączenia czujnik nie działa.
Szczere wątpię, czy czujnik zakupiony w 2021 roku zadziała z boxem pod Suplę.
Ale może się mylę, to pewnie mnie ktoś oświeci...
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
klew

Zibi_007 wrote: Fri May 22, 2026 7:17 pm Szczere wątpię, czy czujnik zakupiony w 2021 roku zadziała z boxem pod Suplę.
Co Wy wszyscy tak pesymistycznie? :lol:
Auraton Smart istniał zanim pojawił się Auraton Box.
Początkowo jak dodaliśmy Boxa, to był cały zestaw gotowych urządzeń, które już były na rynku (nie wiem od kiedy, ale 2021 nie brzmi aż tak dawno :P )
klew

[email protected] wrote: Fri May 22, 2026 7:08 pm Model czujnika water sensor jest ok, połączył się z box i po chwili wszedł w tryb aktualizacji z którego już nie wyszedł od dzis rano, bateria była słaba po sparowaniu, widziałem kilka %, teraz nie reaguje, wymienia mi ten czujnik? miał działać 10 lat, uruchomiony może 2 razy przez ten czas, nie mogłem dodzwonić się dziś do serwisu. Co ciekawe mimo że czujnik jest wyłączony to pokazuje naładowaną baterie w połowie.
Tego modelu Flood Sensora chyba nie da się wyłączyć. Także nawet jak leży w szufladzie, to pracuje.
Napisz maila do serwisu, albo poczekaj aż Waldek (z serwisu) się tutaj odezwie. Nie wszyscy siedzą 24h/dobę na forum :P
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

klew wrote: Fri May 22, 2026 10:29 pm
Zibi_007 wrote: Fri May 22, 2026 7:17 pm Szczere wątpię, czy czujnik zakupiony w 2021 roku zadziała z boxem pod Suplę.
Co Wy wszyscy tak pesymistycznie? :lol:
Auraton Smart istniał zanim pojawił się Auraton Box.
Początkowo jak dodaliśmy Boxa, to był cały zestaw gotowych urządzeń, które już były na rynku (nie wiem od kiedy, ale 2021 nie brzmi aż tak dawno :P )
Ok. Znam system z Auratona przed Suplą. Natomiast byłem przekonany, że urządzenia, które działały z Auraton Smart nie parują się z Auraton Box pod Suplę. A zrozumiałem, że kolega chce sparować czujnik z systemu Auraton Smart z nowo zakupionym boxem pod Suplę.

Edit: nie wyswietłało mi obrazów. Teraz widzę, że się czujnik parował z boxem i szła aktualizacja. Czyli się da :D To dobra wiadomość. Zła, że faktycznie wygląda, jakby padła bateria :(
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036

Return to “AURATON Flood Sensor”