[iOS] Wersja v26.05

mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

W TestFlight pojawi się wkrótce kolejna wersja aplikacji - v26.05. Lista zmian:

✨ Nowe funkcje:
- W ustawieniach aplikacji pojawiła się nowa opcja pozwalająca ukryć kanały niedostępne ze względu na konfigurację urządzenia (Są to kanały widoczne w aplikacji jako offline z wykrzyknikiem, który zawiera komunikat "Kanał nie jest dostępny ze względu na konfigurację. Zalecamy ukrycie kanału, aby nie był widoczny w aplikacji.")
- W ustawieniach kanałów licznika impulsów oraz licznika energii pojawiły się nowe opcje wyboru co ma być pokazane na liście. Jest teraz możliwy wybór agregowanych danych. Dla przykładu można wybrać, aby pokazywała się energia czynna pobrana z ostatnich 30 dni lub od początku bieżącego tygodnia.

🛠 Poprawki:
- Uzupełnione zostały braki w tłumaczeniach na język węgierski.
- Poprawiono sposób przesyłania formularzy logowania i ustawiania hasła na nowych urządzeniach.
- Dodano kolejne poprawki mające na celu usprawnienie uruchamiania aplikacji i zapobieganiu niespodziewanych zatrzymań aplikacji.
- Dodano wsparcie dla urządzeń z prefixem SSID "VARILIGHT-".

Zapraszam do testowania i dzielenia się uwagami :)
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

mipolansk wrote: Mon May 25, 2026 12:32 pm - W ustawieniach kanałów licznika impulsów oraz licznika energii pojawiły się nowe opcje wyboru co ma być pokazane na liście. Jest teraz możliwy wybór agregowanych danych. Dla przykładu można wybrać, aby pokazywała się energia czynna pobrana z ostatnich 30 dni lub od początku bieżącego tygodnia.
W licznikach impulsowych faktycznie jest taka opcja ale w licznikach energii nie widzę :shock:
P.S. już znalazłem, trzeba przełączyć na energia czynna pobrana i wtedy pokazuje się dodatkowe okno :)

Dodatkowo apka po reinstalacji wysypała się, wysłałem zgłoszenie do was. Po ponownym włączaniu aplikacji działa wszystko jak należy :D
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
mipolansk

robertklepacki94 wrote: Mon May 25, 2026 6:19 pm Dodatkowo apka po reinstalacji wysypała się, wysłałem zgłoszenie do was. Po ponownym włączaniu aplikacji działa wszystko jak należy :D
A miała już tak nie robić.. dzięki za przesłanie. Wpisałeś może jakaś wiadomość?
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

U Mnie to samo po aktualizacji czarny ekran, po zamknięciu apki dopiero ruszyło . Wysłane zgłoszenie z wiadomością ,,o” 😁
Nowe ustawienia się pojawiły
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
LukiSpajder

U mnie zdarza się też tak że po kliknięciu w apke pokazuje się ekran startowy i że łączy i tak wisi . Musze zamknąć apke albo kliknąć w konta i wybrać konto żeby się uruchomiła . Ale w poprzedniej wersji też to występowało
LukiSpajder

Była aktualizacja - co tak bez echa 😁
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mipolansk

LukiSpajder wrote: Wed Jun 10, 2026 5:22 pm Była aktualizacja - co tak bez echa 😁
Bo to taka cicha aktualizacja, ale powinna rozwiązać Twoj problem z czarnym ekranem. Używasz też CarPlay?
LukiSpajder

mipolansk wrote: Wed Jun 10, 2026 7:28 pm
LukiSpajder wrote: Wed Jun 10, 2026 5:22 pm Była aktualizacja - co tak bez echa 😁
Bo to taka cicha aktualizacja, ale powinna rozwiązać Twoj problem z czarnym ekranem. Używasz też CarPlay?
Nie używam CarPlay choć w apce w zakładce widżety/carplay mam dwie akcje . Sterowane przez NFC w apce skróty .
U mnie ekran wisiał na białym tle przy otwieraniu apki , jeśli nie wybrałem zmień konto to się nie włączyła .
Teraz po aktualizacji próbuje wywołać takie zachowanie jak do tej pory się nie udało 😁. Czyli poprawka działa 👍😁

Return to “iOS”