Witam
Mam sporo rożnych urządzeń w domu sterowane przez suple.
Ze swojego smarfona mam dostęp do wszystkich. Chciałbym, aby ktoś na swoim telefonie miał dostęp tylko do 1 albo 2 z nich. Czy jest taka możliwość i jak to zrobić?
2 smartfony z supla sterują rożnymi urządzeniami
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Podziej urządzenia pomiędzy utworzonymi lokalizacjami. Następnie utwórz dwa identyfikatory dostępu i skojarz je odpowiednio z lokalizacjami. Określisz w ten sposób kto do czego ma dostęp.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
dawidd
- Been thanked: 1 time
pól roku minęło zanim sie wziąlem za wprowadzenie tej zmiany...
Ale do rzeczy, mam wszystko podzielone jak chciałem, rożne lokalizacje, rożne identyfikatory dostępu itd i wszystko gra. Jedynie pozmieniała mi sie kolejność na liście. I tak wcześniej miałem 2 bramy do otwierania obok siebie, teraz mam jedna na samej gorze listy, a drugą na samym dole, jest to o tyle denerwujące ze wjeżdżając do garażu muszę otworzyć 2 bramy, przez co murze przewijać cala listę. Czy da się to jakoś zmienić, nie zmieniając nazw ani lokalizacji?
Ale do rzeczy, mam wszystko podzielone jak chciałem, rożne lokalizacje, rożne identyfikatory dostępu itd i wszystko gra. Jedynie pozmieniała mi sie kolejność na liście. I tak wcześniej miałem 2 bramy do otwierania obok siebie, teraz mam jedna na samej gorze listy, a drugą na samym dole, jest to o tyle denerwujące ze wjeżdżając do garażu muszę otworzyć 2 bramy, przez co murze przewijać cala listę. Czy da się to jakoś zmienić, nie zmieniając nazw ani lokalizacji?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Rozwiązanie trochę naciągane ale powinno spełnić oczekiwania.dawidd wrote: Tue Jul 10, 2018 5:46 am pól roku minęło zanim sie wziąlem za wprowadzenie tej zmiany...![]()
Otwórz lokalizację np. "Bramy".
Utwórz dwie grupy. W każdej po jednym sterowniku (po jednej bramie). Te grupy podepnij pod lokalizacje bramy.
Efekt będzie taki, że na osobnej zakładce będziesz miał tylko dwa kanały do otwierania bram.
Jak zaczekasz jeszcze chwilę to będziesz miał widżety co całkiem rozwiąże konieczność przewijania, a nawet otwierania aplikacji.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
PuteR
To jest dobra informacja, jakiś może przybliżony termin jest kiedy widżety będą wprowadzone??pzygmunt wrote: Tue Jul 10, 2018 2:48 pm
Jak zaczekasz jeszcze chwilę to będziesz miał widżety co całkiem rozwiąże konieczność przewijania, a nawet otwierania aplikacji.
-
dawidd
- Been thanked: 1 time
i tak tez zrobiłem, dziekipzygmunt wrote: Tue Jul 10, 2018 2:48 pmRozwiązanie trochę naciągane ale powinno spełnić oczekiwania.dawidd wrote: Tue Jul 10, 2018 5:46 am pól roku minęło zanim sie wziąlem za wprowadzenie tej zmiany...![]()
Otwórz lokalizację np. "Bramy".
Utwórz dwie grupy. W każdej po jednym sterowniku (po jednej bramie). Te grupy podepnij pod lokalizacje bramy.
Efekt będzie taki, że na osobnej zakładce będziesz miał tylko dwa kanały do otwierania bram.
pozdrawiam
-
ArturGRDpl
Kiedy będą dostępne profile?
Z profilami można by było to łatwo załatwić.
Byłem kiedyś na szkoleniu Zamela z exta life i ich rozwiązanie było na prawdę proste w konfiguracji, tworzeniu profili , dostępów, haseł itp.
Myślę że warto było by to skopiować.
Z profilami można by było to łatwo załatwić.
Byłem kiedyś na szkoleniu Zamela z exta life i ich rozwiązanie było na prawdę proste w konfiguracji, tworzeniu profili , dostępów, haseł itp.
Myślę że warto było by to skopiować.