Ładowarka USB C
Nie wiem czy są porządne ładowarki z 4 portami. Mogę polecić dobrą z dwoma ale podstawowa rzecz to co chcesz nimi zasilać.greg7 wrote: Sat May 30, 2026 7:13 pm Cześć, ostatnio ilość urządzeń zasilanych USB C gwałtownie wzrosła, macie do polecenia stabilną ładowarkę USB C? Minimum 4 porty.
Są dobre o dużej mocy ale akurat często na takiej nie ruszy urządzenie które ma mały pobór np. bank słuchawek bezprzewodowych. A do zasilania mikrokontrolera też zupełnie inaczej wygląda sytuacja bo tutaj sprawdzają się tanie 2A z jednym wyjściem bez QC.
No to nie rób zasilania z jednej ładowarki do kilku urządzeń. Bo to co napisałeś wyżej sugeruje jak byś chciał tak zrobić. Napisałem że mogę polecić dobrą ładowarkę np K&M 65W Typ KM0857 jednak to nie jest to czego Ty potrzebujesz. Ty potrzebujesz ładowarki 2A bez QC. Normalna nie droga z jednym wyjściem ewentualnie 2 USB C i A 2A. Niedroga i oddzielnie dla każdego mikrokontrolera. Zerknij też na tego posta bo akurat w innym temacie przewinął się wątek zasilania.
viewtopic.php?p=237130#p237130
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Ja zaproponuję zasilacz, np.: https://www.zasilacze-meanwell.pl/1395- ... 5v-6a.html
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Zakładając że urządzenia będą w miarę blisko siebie... Ale sam zasilacz fajnie wygląda jak za tą cenę.Robert Błaszczak wrote: Sun May 31, 2026 11:14 am Ja zaproponuję zasilacz, np.: https://www.zasilacze-meanwell.pl/1395- ... 5v-6a.html
Dokładnie tak chciałem zrobić, dobra czyli szukać ładowarki 2A ewentualnie tak jak Robert napisał zasilacza na szynę. 2 urządzenia będę mógł schować w szafie razem z zasilaczem, ale będę potrzebował i tak jedną lub dwie ładowarki 2Azzrr wrote: Sun May 31, 2026 10:55 amNo to nie rób zasilania z jednej ładowarki do kilku urządzeń. Bo to co napisałeś wyżej sugeruje jak byś chciał tak zrobić. Napisałem że mogę polecić dobrą ładowarkę np K&M 65W Typ KM0857 jednak to nie jest to czego Ty potrzebujesz. Ty potrzebujesz ładowarki 2A bez QC. Normalna nie droga z jednym wyjściem ewentualnie 2 USB C i A 2A. Niedroga i oddzielnie dla każdego mikrokontrolera. Zerknij też na tego posta bo akurat w innym temacie przewinął się wątek zasilania.
Last edited by greg7 on Sun May 31, 2026 12:40 pm, edited 1 time in total.
Szczerze mówiąc nie do końca zrozumiałem co teraz napisałeśgreg7 wrote: Sun May 31, 2026 12:05 pmDokładnie tak chciałem zrobić, dobra czyli szukać ładowarki 2a, ewentualnie tak jak Mariusz napisał zasilacz i do tego przewody USB C w tymzzrr wrote: Sun May 31, 2026 10:55 amNo to nie rób zasilania z jednej ładowarki do kilku urządzeń. Bo to co napisałeś wyżej sugeruje jak byś chciał tak zrobić. Napisałem że mogę polecić dobrą ładowarkę np K&M 65W Typ KM0857 jednak to nie jest to czego Ty potrzebujesz. Ty potrzebujesz ładowarki 2A bez QC. Normalna nie droga z jednym wyjściem ewentualnie 2 USB C i A 2A. Niedroga i oddzielnie dla każdego mikrokontrolera. Zerknij też na tego posta bo akurat w innym temacie przewinął się wątek zasilania.
Przypadku będe potrzebował 2 ładowarki a resztę może faktycznie schowam w szafie z zasilaczem na szynę?
Zgadza się używałem skrótów myślowych
i na dodatek zmieniłem imię koledze powyżej, za co przepraszam
Ok mam kilka ładowarek USB 2A, dokupię tylko zasilacz na szynę i przewody do zasilacza. Dzieki za odpowiedzi!
Ok mam kilka ładowarek USB 2A, dokupię tylko zasilacz na szynę i przewody do zasilacza. Dzieki za odpowiedzi!