SRW-01 i MQTT

Sterownik rolet
marith

Mam w domu 5x SRW-01, podejrzewam że jakieś pierwsze egzemplarze. Czy one również obsługują MQTT, bo gdzieś przewija mi się, że tak od nowszego firmware. Jakieś kilka miesięcy temu próbowałem je aktualizować ale bez większych skutków.

W przypadku MEW-01 po uruchomieniu go w tryb config mogę w niego wejść i zmienić na MQTT, w przypadku SRW takiej opcji nie mam. Czy to kwestia samego urządzenia czy jednak powinienem móc włączyć MQTT?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

marith wrote: Tue Jun 02, 2026 9:28 am Mam w domu 5x SRW-01, podejrzewam że jakieś pierwsze egzemplarze. Czy one również obsługują MQTT, bo gdzieś przewija mi się, że tak od nowszego firmware. Jakieś kilka miesięcy temu próbowałem je aktualizować ale bez większych skutków.

W przypadku MEW-01 po uruchomieniu go w tryb config mogę w niego wejść i zmienić na MQTT, w przypadku SRW takiej opcji nie mam. Czy to kwestia samego urządzenia czy jednak powinienem móc włączyć MQTT?
Sprawdź jaką masz wersję softu na SRW. Widać to w Cloud oraz na www urządzenia. Aktualna wersja softu dla SRW-01 to 2.8.61.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “ZAMEL SRW-01”