ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mSBW-02/ANT

Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Dziękujemy wszystkim za udział w procesie wyboru testerów!
Doceniamy Wasz czas, zaangażowanie i chęć współpracy. Każde zgłoszenie było dla nas wartościowe.
Mamy nadzieję, że w przyszłości będziemy mieli okazję jeszcze razem współpracować!

Wybrane osoby proszę o przesłanie adresu oraz numeru telefonu na priv.

Veelti
prenrzyk
pawelkorek
magx2
Juszczaczek1
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
voytekf
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

gratulacje dla wybranych - owocnych testów. W takim razie czekam aż będzie do kupienia bo mam plany podmienić na ten model i podłaczyć brame oraz info o stanie 2 furtek:)
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Przy okazji testów mSBW 02/ANT może udało by się wprowadzić opcje wyłącza zaczep furtki kiedy została otwarta.

Cytat z tematu mSBW 02

„ Brakuje mi jeszcze warunku kiedy furtka otwarta to wyłącz przekaźnik ustawiane w Cloud ale może być też bezpośrednio w webserwer . Chociaż @klew mówił że kierunek jest by wszystko można ustawić w Cloud . Jedynie nie będzie to działało kiedy brak połączenia modułu z internetem chyba że prześlę to ustawienie z Clouda do sterownika .
Ja potrzebuję tego w przypadku kiedy ma ustawione 10 sekund czas trzymania elektrozaczepu. Otwieram furtkę jeśli energicznie ją zamknę to przy działającym elektrozaczepie nie zablokuje się a bestia ( psina ) tylko na to czeka :-) a tak to po otwarciu furtki , zaczep się wyłączy , zamykając furtkę będzie ją trzymał .”

download/file.php?id=41331
image.jpeg
Link do tematu :

viewtopic.php?p=219272&hilit=Psina#p219272

Myślę że temat jest spójny bo moduły różnią się tylko wyjście na antenę zewnętrzną , jeśli nie ma możliwości tego wprowadzenia to coś tam wykombinuje zmieniając kanał furtki na automat schodowy 😉.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mmof
Has thanked: 34 times
Been thanked: 4 times

@LukiSpajder zmień elektrozaczep na taki z pamięcią wewnętrzną i wyjściem informacyjnym to rozwiąże Twój problem.
Zapraszam na Facebook do wspólnej pomocy mniej zawansowanym użytkownikom Supla.
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

LukiSpajder wrote: Thu Jun 04, 2026 5:04 am
Tam soft jest ten sam, więc w zasadzie argument "przy okazji" odpada;).

Nie planuję tego dodawać. Byłoby z tym trochę roboty (przede wszystkim urządzenie musiałby widzieć który czujnik jest do którego przekaźnika - obecnie tego nie wie, a także trzeba by dodać opcję do konfiguracji.

No i jesteś chyba jedyną osobą, która o to pyta...

Sam miałem kiedyś podobny pomysł, ale rozwiązałem temat sprzętowo - tam wystarczy chyba 2-3 przekaźniki sobie odpowiednio podłączyć i działa to tak, jak opisałeś.
Z tym że u mnie to się kompletnie nie sprawdziło - problem był z pracą kontaktronu. Zmiany wymiarów furtki (lato, zima) dodatkowo utrudniały.

Finalnie okazało się, że u mnie problemem był sam elektrozaczep - nawet jak już nie miał zasilania i ktoś trzasnął furtką to potrafił odbić i otworzyć, a bestie (u mnie 2x po 50-60 kg) wybiegały na spacer.
Wymiana elektrozaczepu na dobrą polską markę, całkowicie wyeliminowała problem. Tylko czas otwierania mam 3-5 s a nie 10s
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

klew wrote: Thu Jun 04, 2026 1:28 pm
LukiSpajder wrote: Thu Jun 04, 2026 5:04 am
Tam soft jest ten sam, więc w zasadzie argument "przy okazji" odpada;).

Nie planuję tego dodawać. Byłoby z tym trochę roboty (przede wszystkim urządzenie musiałby widzieć który czujnik jest do którego przekaźnika - obecnie tego nie wie, a także trzeba by dodać opcję do konfiguracji.

No i jesteś chyba jedyną osobą, która o to pyta...

Sam miałem kiedyś podobny pomysł, ale rozwiązałem temat sprzętowo - tam wystarczy chyba 2-3 przekaźniki sobie odpowiednio podłączyć i działa to tak, jak opisałeś.
Z tym że u mnie to się kompletnie nie sprawdziło - problem był z pracą kontaktronu. Zmiany wymiarów furtki (lato, zima) dodatkowo utrudniały.

Finalnie okazało się, że u mnie problemem był sam elektrozaczep - nawet jak już nie miał zasilania i ktoś trzasnął furtką to potrafił odbić i otworzyć, a bestie (u mnie 2x po 50-60 kg) wybiegały na spacer.
Wymiana elektrozaczepu na dobrą polską markę, całkowicie wyeliminowała problem. Tylko czas otwierania mam 3-5 s a nie 10s
Oki , myślałem że jest to w planach 😁 co do działania elektrozaczepu i czujnika ( kontaktronu ) to działa u Mnie idealnie lato czy to zima ( przez parę lat działała tak układ DIY z GG )Po prostu jeśli ma ustawione 10 sekund zdążę otworzyć i zamknąć furtkę to trwa krócej i nie puści elektrozaczep . Tak to po wykryciu otwarcia furtki elektrozaczep by się wyłączył i zamykając furtkę już by ją zablokował 😁. Nie chce zmieniać tego czasu bo jeśli ktoś stoi przed furtką na chodniku chce mu dać chwilę na otwarcie furtki . Nie wchodzi też w grę elektrozaczep z pamięcią .

Więc kończę ten temat w tym wątku by nie zaśmiecać - warto było próbować 😉
choć szkoda że funkcja warunkowania po czujniku otwarcia furtki nie zostanie dodana .
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Dzisiaj wysyłamy urządzenia na testy. Przepraszam za małą obsuwę.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
pawelkorek

Mirosław F. wrote: Thu Jul 09, 2026 9:07 am Dzisiaj wysyłamy urządzenia na testy. Przepraszam za małą obsuwę.
Paczka dotarła. Skończę pracę i zabieram się za montaż. Jutro dojdą kontaktrony.
prenrzyk
Been thanked: 1 time

Do mnie paczka również dotarła - fachury poprawiają mi kostkę i dam Wam znać jak ma się do wersja mSBW-02 do mSBW-02/ANT :)
Juszczaczek1
Been thanked: 2 times

Dzień dobry,

Bardzo dziękuję za wytypowanie mnie do roli testera modułu mSBW-02/ANT. Przesyłka dotarła do mnie już na drugi dzień od momentu wysłania. W paczce znajdował się sterownik, instrukcja oraz antena z 3-metrowym przewodem, co uważam za dużą zaletę.

Instrukcja obsługi jest jasna i zrozumiała. Pierwsze uruchomienie przeprowadziłem na biurku, dodając urządzenie przez kreator. Proces przebiegł bezproblemowo. Warto wspomnieć, że aby wprowadzić sterownik w tryb konfiguracji, należy przytrzymać przycisk na module przez 5 sekund. System wymaga również ustawienia bezpiecznego hasła (min. 8 znaków, w tym mała i duża litera oraz cyfra). Po dodaniu modułu do konta w aplikacji pojawiło się 6 kanałów: otwieranie/zamykanie bramy, otwieranie furtki oraz po dwa czujniki otwarcia dla każdego z nich. W Supla Cloud widoczne są także 4 kanały wyzwalaczy akcji, które obecnie wyświetlają się jako niedostępne. Podłączyłem krańcówki pod wszystkie wejścia i zweryfikowałem działanie systemu – wszystko funkcjonowało szybko i stabilnie.

Następnego dnia zamontowałem urządzenie w napędzie bramy FAAC 740, wykorzystując zasilanie 24V DC z napędu. Podłączenie modułu, furtki oraz kontaktronu zajęło zaledwie 10–15 minut. Urządzenie działa bezbłędnie i precyzyjnie wskazuje stan bramy. W dalszej kolejności pomyślnie zintegrowałem moduł z usługą Call Supla oraz skonfigurowałem otwieranie furtki za pomocą tagu NFC. Powiadomienia o statusie bramy przychodzą bez opóźnień, a wyzwalacze ustawione na innym sterowniku poprawnie zarządzają automatyką.

Po kilku dniach testów sprzęt spisuje się znakomicie. Sterownik jest niewielki, dzięki czemu zmieści się w obudowie każdego napędu. Długi przewód anteny daje dużą elastyczność – u mnie została ona schowana w napędzie, a mimo to zasięg wynosi 50–60% przy odległości około 18 metrów od routera. Produkt oceniam na 10/10 i jestem z niego bardzo zadowolony. Jeśli zauważę coś nowego podczas dalszego użytkowania, na pewno o tym poinformuję.

Pozdrawiam serdecznie,
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Nowości”