Początkujący jak zrobić scenę

Sterownik jednokanałowy
Golondrina

Cześć!
Dzisiaj podłączyłem sterownik wifi zamel row-01 do oświetlenia zewnętrznego, połączyłem się z aplikacją i mogę włączyć i wyłączyć oświetlenie, moje pytanie jak ustawić harmonogram/scenę aby światło zapalało się o zachodzi i świeciło np 8h
Dziękuję za pomoc!
pzygmunt
Been thanked: 59 times

cloud.supla.org -> Automatyka -> Harmonogramy
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Golondrina

znalazłem ale jak zrobić taki harmonogram?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Golondrina wrote: Sun Oct 09, 2022 5:08 pm znalazłem ale jak zrobić taki harmonogram?
W polu nazwa wpisujesz nazwę harmonogramu a niżej z kanały wybierasz swoje urządzenie nazwą lub z listy a potem tworzysz co chcesz :-) w załączniku masz przykład załączenia światła 55 min po zachodzie slonca
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
tkaczuu

A jak zrobić, żeby włączenie światła w danym pomieszczeniu np. łazienka po godzinie 20.00 powodowało zamknięcie rolety?
W tworzeniu sceny nie widzę nigdzie warunku czasu.
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

tkaczuu wrote: Fri Jun 05, 2026 7:56 pm A jak zrobić, żeby włączenie światła w danym pomieszczeniu np. łazienka po godzinie 20.00 powodowało zamknięcie rolety?
W tworzeniu sceny nie widzę nigdzie warunku czasu.
W scenie masz "Warunki aktywności". Tam kliknij na "Użyj harmonogramu aktywności" i ustaw godziny, w jakich aktywna ma być scena.
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
george1255
Has thanked: 12 times
Been thanked: 7 times

Golondrina wrote: Sun Oct 09, 2022 3:43 pm Cześć!
Dzisiaj podłączyłem sterownik wifi zamel row-01 do oświetlenia zewnętrznego, połączyłem się z aplikacją i mogę włączyć i wyłączyć oświetlenie, moje pytanie jak ustawić harmonogram/scenę aby światło zapalało się o zachodzi i świeciło np 8h
Dziękuję za pomoc!
Zajrzyj na YT, znajdziesz kilka filmików. W Google czy tutaj na forum też jest sporo poradników.

Return to “ZAMEL ROW-01”