ja mam 1.5.4-12/04/26 i u mnie restartów nie było, na tej mam czujkę PIR i 1 czujnik bateryjny ale T/H. Widocznie byłem w bezpiecznym gronie.vajera wrote: Mon Jun 08, 2026 8:40 amBez Twojej pomocy nie dałbym rady, bo ten błąd pojawiał się wyjątkowo losowo. Potrzebne było urządzenie bateryjne, które ma termometr (ale nie T/H) i jeszcze jakiś kanał raportujący dane, dlatego restartowały się głównie bramki, na których były termostaty bateryjne, tylko że tutaj potrzeba było zwykle przynajmniej kilka godzin, żeby komunikaty zgrały się w "pętlę śmierci". Twoja czujka okazała się idealna, bo komunikat o baterii szedł x2 i jednocześnie przychodziły dane z innych endpoint-ów.zzrr wrote: Mon Jun 08, 2026 8:19 amBrawo Łukasz(@vajera).vajera wrote: Mon Jun 08, 2026 8:07 am Każdy dobry kryminał ma przynajmniej dwa zakończenia, więc trzymając się tej zasady, mam dla Was jeszcze jedną historię - mam nadzieję, że już ostatnią w tym temacie
....To normalnie było nie lada, wręcz matematyczne zadanie które jak zwykle rozwiązałeś.
Super wiadomości od wczoraj
Tak z ciekawości - pytanie do tych, którym bramki z wersjami > 1.5.41 działały prawidłowo - nie macie takich urządzeń w swoich bramkach?
Bardzo natomiast dziękuję za Twoja ogromną pracę i w sumie robotę niczym Sherlock Holmes