Cześć,
Od kilku tygodni LIW zaczął mi sie odłączać od sieci WIFI. Jak zdiagnozować przyczynę tego stanu rzeczy?
Po odłączeniu zasilania urządzenie działa poprawnie… przez jakiś czas. Mam Software 2.8.0
No i druga kwestia, rozsynchronizowanych mi sie wyniki na LIWie z tymi z licznika wody. Jak to poprawić nie tracąc statystyk?
Ps
W domu i w okolicy jest mnóstwo sieci WIFI w tym MESHe
LIW-01 rozłączony
-
Patryk
Na początku zaktualizuj soft do najnowszej wersji ( v2.8.29 )
viewtopic.php?p=76537#p76537
W v2.8.0 bywały problemy z zawieszeniem pomiarów:
viewforum.php?f=79
viewtopic.php?p=76537#p76537
W v2.8.0 bywały problemy z zawieszeniem pomiarów:
viewforum.php?f=79
-
SyBeer
Znowu rozłączony.
Upgrade do najnowszej wersji nie pomógł na długo.
Jakieś pomysły? Może są jakieś logi?
Upgrade do najnowszej wersji nie pomógł na długo.
Jakieś pomysły? Może są jakieś logi?
-
SyBeer
Niestety urządzenie nie chce wejść w tryb serwisowy (naciśnięcie przycisku przez 5 sek nie działa, swieci sie czerwona dioda).
Udaje mo sie to dopiero po odłączeniu zasilania. Wtedy przycisk działa.
Last State wyglada tak.
LAST STATE: Registered and ready.,WiFi - Connecting...,WiFi - Connecting...
Firmware: 2.8.29
GUID: tu magiczne cyferki
MAC: tu magiczne cyferki
Udaje mo sie to dopiero po odłączeniu zasilania. Wtedy przycisk działa.
Last State wyglada tak.
LAST STATE: Registered and ready.,WiFi - Connecting...,WiFi - Connecting...
Firmware: 2.8.29
GUID: tu magiczne cyferki
MAC: tu magiczne cyferki
-
SyBeer
Niestety nic nie pomogło.
Więc przerabiam (przestawiam) router w inne miejsce (bliżej).
Więc przerabiam (przestawiam) router w inne miejsce (bliżej).
Mam z urządzeniem LIW-01 praktycznie ten sam problem jaki kolega @SyBeer opisywał powyżej parę lat temu.
LIW po jakimś czasie się zawiesza, przycisk wejścia do config nie działa. Pomaga jedynie odłączenie od zasilania. Jakiś czas chodzi po czym znowu to samo. Szczerze mówiąc tak mi się dzieje co najmniej od roku ale miałem trochę innych spraw i tak to trwało. Znudziło mi się resetowanie LIWa wykręcaniem kabli w skrzynce i zaczęło też mi przeszkadzać że mam go CLOUD nieaktywne. Chciałbym naprawić. Soft w urządzeniu to 2.8.58. Zasilanie to ZAMEL ZTM-15/12 i sprawdzone/sprawne.
Jeśli ktoś wie jak to poproszę o pomoc w naprawie, upgrade czy cokolwiek.
LIW po jakimś czasie się zawiesza, przycisk wejścia do config nie działa. Pomaga jedynie odłączenie od zasilania. Jakiś czas chodzi po czym znowu to samo. Szczerze mówiąc tak mi się dzieje co najmniej od roku ale miałem trochę innych spraw i tak to trwało. Znudziło mi się resetowanie LIWa wykręcaniem kabli w skrzynce i zaczęło też mi przeszkadzać że mam go CLOUD nieaktywne. Chciałbym naprawić. Soft w urządzeniu to 2.8.58. Zasilanie to ZAMEL ZTM-15/12 i sprawdzone/sprawne.
Jeśli ktoś wie jak to poproszę o pomoc w naprawie, upgrade czy cokolwiek.
@Mirosław F. Dzięki wielkie za odzew i chęć pomocy. Nie odrzucam propozycji pomocy lecz na ten moment sprawa wygląda tak...
Ponieważ z urządzenia korzystam kilka lat i wszystko wcześniej było ok. powiązałem nie koniecznie prawidłowo moje z nim problemy z wymianą z rok temu routera i kwestii zasięgu. Pozostaje niewiadoma dlaczego kończyło się zawieszeniem.
Wczoraj zdemontowałem LIWa ze skrzynki, rozebrałem i dorobiłem antenę zewnętrzną. LIW wylądował w skrzynce i od wczoraj działa. Zobaczymy z czasem czy znów się zawiesi. Jeśli tak się będzie działo i Twoja propozycja pomocy jakiejkolwiek, nie koniecznie związanej z wysłaniem będzie aktualna będę wdzięczny.
Na ten moment pozostaje mi jedynie jeszcze raz podziękować za chęć pomocy. No chyba że wchodzi w grę jakiś update.
Dziękuję