Mam jeden moduł ROW-01, który jest podłączony do podobnego LED'a, moc na pewno nie wiecej niz 10W
Code: Select all
https://cenojad.pl/produkt/3912/zarowka-led-lightlogic-30532-nw-ll-4w-g9-p942392811.html?utm_term=cpc100_dscen&gad_source=1&gad_campaignid=23551530925&gbraid=0AAAAA_7RVp2JoHorcGgGMImwwy-8ZoCwR&gclid=CjwKCAjw3ejRBhAdEiwADkqPn6wq8RJx2f6NiI5Ms1iyWqgZAfZBLinsHae0FfHEpP0kEoEPBSRGIRoClW8QAvD_BwE
2.8.59
Ogólnie przez ostatnie 2 lata miałem sytuacje ze jak światło było włączone to klikało się na przełącznik i się nie wyłączało. Z aplikacji było to samo w niej migał na off ale światło było zapalone - po kilku sekwencjach on off się wyłączało i działało dobrze przez dlugi czas.
Wczoraj miałem awarię internetu na ponad 10h i wszystko siadło w domu, natomiast rano jak internet wstał to ten ROW był offline. Jak robiłem restart zasilania to włączał się światło było dało się zrobić off i on ale potem po chwili już nie a moduł dalej był offline - skończyło się na wymianie na zapasowy moduł.
Czy moje podejrzenie o klejenie styków przekaźnika może być zasadne ? Z drugiej strony nie wiem dlaczego finalnie moduł się nie łączył?
Ostatnie to czy jest sens go jeszcze jakoś ratować ?